Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Το πολυβραβευμένο ελληνικό λάδι που διακρίθηκε και στην Ιταλία

Το πολυβραβευμένο ελληνικό λάδι από τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου απέσπασε 13 μεγάλες διακρίσεις στην Καλάμπρια της Ιταλίας.

Το ελληνικό λάδι που όχι μόνο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά είναι και αντικείμενο μελέτης μεγάλων Πανεπιστημίων για την θετική επίδρασή του στον εγκέφαλο και στην άνοια, όπως έχει γράψει το Healthstories, πρωταγωνίστηκε στον κορυφαίο διαγωνισμό EVO International Olive Oil Competition 2024 (EVOIOOC) με 13 μεγάλες βραβεύσεις υψηλού κύρους.

Η ένατη έκδοση του διαγωνισμού EVOIOOC πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παλμί, στην επαρχία Καλάμπρια της Ιταλίας, από 12 έως 15 Μαΐου 2024. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασισμένη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την υψηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως, με 10/10, ανεβάζοντας τον στην υψηλότερη θέση για την μεγάλη δυσκολία, την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πλέον επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2024, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του τόσο υψηλού επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts & panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2024 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με 671 ελαιόλαδα από 26 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Τυνησία, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές και τιμητικές διακρίσεις και συγκεκριμένα : Με 1 Finalist, 6 χρυσά και 6 ασημένια βραβεία, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, από τους ειδικούς και τους κριτές στον EVOIOOC 2024.

Οι ιδιαίτερα υψηλές και τιμητικές αυτές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό Ελληνικό και Σπαρτιατικό επίτευγμα, σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως με την σπάνια βαθμολογία κατάταξης διαγωνισμού 10 / 10, τον οποίο παρακολουθεί όλος ο ελαιοκομικός κόσμος κάθε χρόνο, με πολύ μεγάλη προσοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο μοναδικός ελαιοπαραγωγός στην ιστορία του διαγωνισμού της Ιταλίας που έχει πετύχει τόσο μεγάλο αριθμό διακρίσεων στον EVO International Olive Oil Competition για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, 2021, 2022, 2023 και 2024.

Οι δεκατρείς αυτές βραβεύσεις συμπληρώνουν τα 891 διεθνή βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ διεθνών βραβείων για ελαιοπαραγωγό (Single Estate – Terroir).

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πολύτιμες συμβουλές για μαθητές και γονείς πριν την τελική ευθεία

Condé Nast Traveller: Οι χώρες με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.