Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών «Μεταξά»: Μοίρασε πάνω απο 350 λαμπάδες σε ασθενείς και εργαζόμενους

Τριακόσιες εξήντα λαμπάδες μοίρασε, ενόψει του Πάσχα, σε ασθενείς κ εργαζόμενους στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά ο Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του Γ.Α.Ν.Π. “ΜΕΤΑΞΑ” – ΣΤΑΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ο οποίος βοηθά άπορους και μοναχικούς καρκινοπαθείς. Σύντομα, δε, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να ξεκινήσει νέος κύκλος εκπαίδευσης εθελοντών για την ενίσχυση του Συνδέσμου.

Τα εν λόγω σεμινάρια γίνονται μία φορά το χρόνο και απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών. Φέτος θα πραγματοποιηθούν 4 δίωρες συναντήσεις κατά τις ημέρες Τρίτη 14/5, Πέμπτη 16/5, Τρίτη 21/5 και Πέμπτη 23/5, από τις 12:00 έως τις 14:00, στον χώρο της βιβλιοθήκης του νοσοκομείου. Η εκπαίδευση των εθελοντών περιλαμβάνει ένα διδακτικό/θεωρητικό μέρος και ένα βιωματικό.

Δράσεις

Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης εθελοντών θα έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Γ.Α.Ν.Π. “Μεταξά” παρέχοντας εθελοντικό έργο σε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς:

-Διοικητική υποστήριξη στο γραφείο του Συνδέσμου στον 3ο όροφο του νοσοκομείου.

-Εξυπηρέτηση σε γραφειοκρατικές διαδικασίες μοναχικών ασθενών (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία) και άλλων πρακτικών θεμάτων.

-Οδηγοί (π.χ. Μεταφορά υλικών, δωρεών, κ.α.)

-Συντροφιά και Συνοδεία μοναχικών ασθενών.

-Υποστήριξη Ξενώνων Φιλοξενίας Ασθενών και Συνοδών από την επαρχία του Γ.Α.Ν.Π. “Μεταξά”

-Προβολή Υπηρεσιών-Εξεύρεση πόρων και χορηγιών.

-Οργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού, κοινωνικού και επιστημονικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή και υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους μπορεί να γίνει έως τις 10 Μαϊου στον 3ο όροφο ή στο γραφείο της Κοινωνικής Εργασίας στον 1ο όροφο του Γ.Α.Ν.Π. “Μεταξά” (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι), ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στον Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. “ΜΕΤΑΞΑ” (τηλ. 213 207 9329) και στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Γ.Α.Ν.Π. “Μεταξά” (τηλ. 213 207 9228, 2104186743).

 Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ»

Ο Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΤΑΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ» ιδρύθηκε το 2005 από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» από αναγκαιότητα για την κάλυψη βιοτικών αναγκών κυρίως μοναχικών και οικονομικά αδύνατων ασθενών.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η με κάθε τρόπο υποστήριξη τον κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» καθώς και η με κάθε τρόπο υποστήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, που διαμένουν ή/και νοσηλεύονται και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και Νήσων, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την εθνική καταγωγή τους.

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, αριθμεί 300 μέλη, έχει εκπαιδεύσει 120 εθελοντές και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται 35 εθελοντές.

Τα έσοδα του προέρχονται από τις εισφορές μελών και τις εκάστοτε δωρεές και όλα διατίθενται για την κάλυψη αναγκών ασθενών. Δεν έχει λειτουργικά έξοδα διότι στεγάζεται εντός του Νοσοκομείου.

Το επιτελούμενο έργο πραγματοποιούν ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι καθοδηγούνται από την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Εργασίας του Νοσοκομείου, η οποία παραπέμπει, καθοδηγεί και επιβλέπει τη δράση.

Ο Σύνδεσμος προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης καρκινοπαθών και καλείται να καλύψει ανάγκες ασθενών που είναι πολύπλευρες και ανάλογες με την ψυχολογική κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους. Οι ανάγκες των ασθενών ξεκινούν από το στάδιο διάγνωσης και συνεχίζονται διότι ο καρκίνος είναι πορεία. Η υποστήριξη μας είναι διαφορετική και ανάλογη με κάθε στάδιο της νόσου.

Διαβάστε επίσης 

Νοσοκομείο Μεταξά και Παν/μιο Δυτ. Αττικής ξεκινούν πρόγραμμα Ρομποτικής Χειρουργικής

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.