Ο Γιώργος Χαραλάμπους αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), διαδεχόμενος τον Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Η σχετική απόφαση διορισμού υπεγράφη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δημοσιεύθηκε ήδη στο ΦΕΚ. Η θητεία του είναι μεταβατική και θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΕΚΑΒ, με τις χρόνιες προκλήσεις στην επείγουσα φροντίδα να απαιτούν άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ο νέος πρόεδρος έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με στελέχη του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και συντονισμού των δράσεων του φορέα.
Ποιος είναι ο Γιώργος Χαραλάμπους
Ο κ. Χαραλάμπους είναι γενικός χειρουργός, διδάκτορας Ιατρικής του ΕΚΠΑ, με εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική. Διαθέτει διεθνή εμπειρία, καθώς μετεκπαιδεύτηκε στο Inselspital – Bern University Hospital στην Ελβετία, ενώ έχει σημαντική συμμετοχή σε Εθνικές Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, ως ειδικός εμπειρογνώμονας.
Διδάσκει Πολιτική Υγείας Επείγουσας Φροντίδας στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες, όπως η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και η Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Υγείας και Μάνατζμεντ. Έχει επίσης τιμηθεί με Εύφημο Μνεία από την UNESCO για το επιστημονικό του έργο.
Κατέχει 5ετή επαγγελματική εμπειρία στο τομέα της Διοίκησης Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας από τη θητεία του ως στελέχους της 1ης ΥΠΕ Αττικής με αντικείμενο τη διαχείριση της Παροχής Κλινικών Υπηρεσιών (clinical Management) σε 17 κύρια Νοσοκομεία της Αττικής.
Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά της ειδικότητας όπως και πλούσια συμμετοχή και παρουσιάσεις σε συνέδρια υψηλού κύρους τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή.
Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Καρκίνος στην Ελλάδα: 95 θάνατοι κάθε ημέρα – Πάνω από 1,9 δισ. ευρώ το κόστος
Αποζημίωση των φαρμακοποιών με 1 εκατ. ευρώ για την εγγραφή των πολιτών στον «Προσωπικό Ιατρό»