Ο κορωνοϊός του κατέστρεψε τα νεφρά αλλά η ανάρτηση ενός ιδιοκτήτη πιτσαρίας, του έσωσε τη ζωή

Μία ανάρτηση στάθηκε ικανή να βρεθεί δότης για έναν άνθρωπο που ο κορωνοϊός του κατέστρεψε τα νεφρά.

Η ιστορία τριών ανδρών που δημοσιεύθηκε στη New York Post είναι πολύ συγκινητική και δείχνει τη δύναμη που έχουν τα social media.

Όταν ο Μαρκ Ιακόνο, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Lucali στο Μπρούκλιν, έμαθε ότι ο πελάτης και φίλος του, ο 54χρονος Τέο Αλάνο, έπασχε από νεφρική νόσο τελικού σταδίου, ήταν συντετριμμένος.Θέλοντας λοιπόν να τον βοηθήσει με κάποιον τρόπο, έκανε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram με τους 245.000 οπαδούς του τον Δεκέμβριο του 2023, γράφοντας ότι ο Αλάνο, ένας δημιουργικός διευθυντής στο επάγγελμα, αναζητούσε δωρητή νεφρού.

Τον Μάιο του 2022, ο 54χρονος Τέο Αλάνο νόσησε σοβαρά από κορωνοϊό και γρήγορα η υγεία του επιδεινώθηκε, φτάνοντας ένα βήμα πριν τον θάνατο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε νεφροπάθεια τελικού σταδίου και έπρεπε να ξεκινήσει αιμοκάθαρση.
Εμφάνισε περαιτέρω επιδείνωση και στις αρχές του 2023, δύο φίλοι του τον μετέφεραν στα επείγοντα, καθώς το δέρμα του είχε κιτρινίσει και ήταν πολύ αδύναμος.
Μία νοσοκόμα είπε στους φίλους μου: «Ό φίλος σας έχει πιθανώς μία ώρα ζωής». Τελικά, επέζησε, χάρη στην αιμοκάθαρση και άρχισε τακτικές επισκέψεις στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Νότιου Μανχάταν.

Τρεις ημέρες την εβδομάδα έπρεπε να ξυπνάει από τις 3:30 π.μ. για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση, η οποία διαρκούσε περίπου 4 ώρες.

Η δωρεά νεφρού θα ήταν η καλύτερη λύση, αλλά υπήρχε λίστα αναμονής 10 ετών στο Μητρώο Δωρεάς Ζωής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Άρχισε να προσεύχεται για ένα θαύμα και ανέβασε μια ανάρτηση στο Instagram για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κάνοντας έκκληση για έναν πιθανό ζωντανό δότη. «Αν έχω επηρεάσει ποτέ τη ζωή σας ή αν κάποιος έχει αλλάξει κάπως τη ζωή σας, σας παρακαλώ να το ανταποδώσετε και να σκεφτείτε να μου δωρίσετε ένα νεφρό» έγραψε ο Αλάνο στην ανάρτηση.

Στην προσπάθειά του να δουν την έκκλησή του ακόμη περισσότεροι, ζήτησε από φίλους και γνωστούς αλλά και από την ηθοποιό Τζέσικα Άλμπα – την οποία είχε γνωρίσει μέσω ενός κοινού φίλου – να κοινοποιήσουν την ανάρτησή του.

Ο Μαρκ Ιακόνο, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Lucali στο Μπρούκλιν, έμαθε ότι ο πελάτης και φίλος του, ο Τέο Αλάνο, έπασχε από νεφρική νόσο τελικού σταδίου. Θέλοντας λοιπόν να τον βοηθήσει με κάποιον τρόπο, έκανε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram με τους 245.000 οπαδούς του τον Δεκέμβριο του 2023, γράφοντας ότι ο Αλάνο, ένας δημιουργικός διευθυντής στο επάγγελμα, αναζητούσε δωρητή νεφρού.

Ο Τέο Αλάνο και ο Μαρκ Ιακόνο

Η βοήθεια ήρθε από τον 42χρονο Ράστι Ραστέλο, παλιό θαυμαστή της πιτσαρίας Lucali, που έτυχε να τη διαβάσει.

Του κίνησε αμέσως την περιέργεια γιατί ο θείος του, μια πατρική φιγούρα για τον ίδιο, είχε δωρίσει το ένα του νεφρό στον αδελφό του πριν από 32 χρόνια. Άρχισε, λοιπόν, να ερευνά τις διαδικασίες μεταμόσχευσης νεφρού και απευθύνθηκε στον Αλάνο. «Είδα την ανάρτηση και μου ξύπνησε μια ανάμνηση» δήλωσε ο Ραστέλο.

Τον Δεκέμβριο του 2023, οι δυο τους συναντήθηκαν και ένιωσαν πως συνδέθηκαν αμέσως. «Ήταν σαν να τον ήξερα χρόνια» θυμάται ο Αλάνο.

Ο Ραστέλο υποβλήθηκε τελικά σε μια σειρά εξετάσεων και, τον Μάιο του 2024, βρέθηκε πως ήταν συμβατοί με τον Αλάνο.

Στις 7 Αυγούστου 2024, οι δύο άνδρες εισήχθησαν στο νοσοκομείο Μιλστέιν του Columbia Presbyterian.

Η χειρουργική επέμβαση του Ραστέλο – μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που απαιτούσε μόνο μερικές μικρές τομές στην κοιλιά- διήρκεσε τρεις ώρες. Η πιο περίπλοκη επέμβαση του Αλάνο διήρκεσε έξι ώρες.

Ο Τέο Αλάνο και ο Ράστι Ραστέλο στο νοσοκομείο

Ο Ραστέλο θυμάται ότι συγκινήθηκε όταν η αρραβωνιαστικιά του του είπε ότι το νεφρό του είχε μεταμοσχευθεί επιτυχώς στον Αλάνο.

«Άρχισα να κλαίω. Ακόμα δεν ξέρω καν ποιο ήταν αυτό το συναίσθημα, κάτι ανάμεσα σε ανακούφιση και ενθουσιασμό» είπε. «Είχαμε γίνει φίλοι και ήταν μεγάλη ανακούφιση. Όταν τον είδα, το χρώμα είχε επιστρέψει στο πρόσωπό του. Ήταν αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα ανέκαμψε».

Ο Ραστέλο επέστρεψε σπίτι του μετά από δύο ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο και ο Αλάνο μετά από τέσσερις ημέρες. Δύο μήνες μετά τη σωτήρια μεταμόσχευση, και οι δύο αισθάνονται υπέροχα. «Έκανε κάτι τόσο ανιδιοτελές» λέει ο Αλάνο. «Δεν ξέρω πώς στάθηκα τόσο τυχερός».

Φωτό: instagram.com/theoalano

Διαβάστε επίσης

Θ. Καρποδίνη για υπερσυνταγογράφηση: Έλεγχοι σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, διαγνωστικές εξετάσεις και συμπληρώματα διατροφής

Πανυγειονομική απεργία γιατρών και νοσηλευτών – Συμβολική κατάληψη του υπ. Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.