Με απόλυτη επιτυχία έγιναν στο ΜΗΤΕΡΑ, δύο πολύ σύνθετες και πρωτοποριακές επεμβάσεις

Δύο πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία σύνθετων αγγειακών δυσπλασιών έγιναν με απόλυτη επιτυχία στο Νοσοκομείο Μητέρα.

Η Β’ Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση δύο σύνθετων χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς με εκτεταμένες αγγειακές δυσπλασίες.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Νίκο Παρασκευά, Διευθυντή της Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, σε συνεργασία με την ομάδα του και με τη συμβολή των κορυφαίων ειδικών της κα. Annouk Bisdorff, ακτινολόγου και υπεύθυνης συντονίστριας για τις αγγειακές δυσπλασίες, και τους κ. Claude Laurian, αγγειοχειρουργού και κ. Didier Salvan, ΩΡΛ από το εξειδικευμένο κέντρο Lariboisière στο Παρίσι.

Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν στις επεμβάσεις παρουσίαζαν πολύπλοκες περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών που απαιτούσαν εξειδικευμένη προσέγγιση και τεχνογνωσία.

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε ένα κορίτσι 11 ετών με εκτεταμένη φλεβική δυσπλασία στην περιοχή του δεξιού γόνατος, η οποία προκαλούσε έντονο πόνο και καθημερινή ανάγκη για χρήση αναλγητικών φαρμάκων. Παρά τις έξι προηγούμενες προσπάθειες εμβολισμού, τα συμπτώματα βελτιώνονταν μόνο μερικώς και προσωρινά. Κατά την επέμβαση έγινε πλήρης αφαίρεση της δυσπλασίας από την άρθρωση του γόνατος και τον τετρακέφαλο μυ. Τρεις μήνες μετά έχει πολύ καλό λειτουργικό αποτέλεσμα, δεν παρουσιάζει κανέναν πόνο και θα μπορέσει να ξεκινήσει δραστηριότητες που δεν της επιτρεπόταν στο παρελθόν.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε έναν άνδρα 38 ετών με ευμεγέθη αρτηριοφλεβική δυσπλασία στην περιοχή του αριστερού αυτιού και της μαστοειδούς απόφυσης. Η δυσπλασία προκαλούσε σημαντικές εμβοές και μεγάλη αισθητική δυσμορφία, ενώ οι δύο προηγούμενες προσπάθειες εμβολισμού δεν είχαν αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δυσπλασία αφαιρέθηκε πλήρως κατά την επέμβαση και τρεις μήνες μετά ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός και πολύ ικανοποιημένος από το αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή – εκτός των εξιδεικευμένων ιατρών του κέντρου Lariboisière – των κ. Σταύρου Θεοδώρου, αγγειοχειρουργού, και των αναισθησιολόγων κ. Βασιλικής Πράπα και κ. Στεφανίας Κούνη.

Ο Διευθυντής της Β’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, κ. Νίκος Παρασκευάς δήλωσε: “Μέσω της άμεσης συνεργασίας που έχουμε με το κέντρο αγγειακών δυσπλασιών του Νοσοκομείου Lariboisière στο Παρίσι παρέχεται σε σύνθετα περιστατικά διεπιστημονική προσέγγιση όσον αφορά τη διάγνωση και τις διάφορες θεραπευτικές λύσεις. Το τμήμα “consultation multidisciplinaire des angiomes” ιδρύθηκε το 1976 και ήταν το πρώτο κέντρο στην Ευρώπη που συνδύαζε διεπιστημονική ανάλυση των περιστατικών και εξειδίκευση στις αγγειακές δυσπλασίες με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης. Η συνεργασία μας αυτή ενδυναμώνει την ικανότητα μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες και να βελτιώνουμε τις θεραπευτικές μας προσεγγίσεις.”

“Το καινοτόμο Ιατρείο Αγγειακών Δυσπλασιών του ΜΗΤΕΡΑ με την μακρά και σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση αντιμετωπίζει όλο το εύρος των αγγειακών δυσπλασιών ακόμα και στα πιο σύνθετα περιστατικά. Το κάθε περιστατικό παρουσιάζεται και συζητιέται με εμπειρογνώμονες διαφορετικών ειδικοτήτων και μέσω της συνεργασίας με το νοσοκομείο Lariboisière προσφέρει την βέλτιστη αντιμετώπιση ακόμα και πολύπλοκων δυσπλασιών”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Τα παιδιά στον παιδικό σταθμό μπορεί να προσβληθούν από ιώσεις 10-15 φορές τον χρόνο

Η Ελληνίδα Μαριάννα Ραψομανίκη, επικεφαλής ομάδας που δημιούργησε μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.