Ο Κόλιν Φάρελ μιλά για τον γιο του που πάσχει από το σύνδρομο Angelman

Ο Κόλιν Φάρελ αποφάσισε να συστήσει ένα Ίδρυμα για να παρέχει υποστήριξη σε ενήλικα παιδιά με διανοητική αναπηρία, όπως ο γιος του που πάσχει από το σύνδρομο Angelman.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στο People για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί που ενηλικιώνεται και πάσχει από σοβαρότα προβλήματα.

Ο Φάρελ εδώ και χρόνια ήθελε να κάνει κάτι για τη δυνατότητα μεγαλύτερων ευκαιριών σε οικογένειες που έχουν παιδί με ειδικές ανάγκες, προκειμένου “να λάβουν την υποστήριξη που τους αξίζει, βασικά τη βοήθεια σε όλους τους τομείς της ζωής», λέει.

Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται, είναι κάπως μόνα τους, συνεχίζει. Δεν πηγαίνουν πια σχολείο και αντιμετωπίζονται ως ενήλικες, αλλά δεν μπορούν να είναι αυτόνομα, ούτε να είναι μέρος της κοινωνίας, όπως θα έπρεπε να είναι.

Ο Τζέιμς Φάρελ είναι τώρα 20 ετών και πάσχει από το σύνδρομο Angelman, μια σπάνια νευρογενετική διαταραχή. Δεν μιλάει και έχει κάποια δυσμορφικά χαρακτηριστικά προσώπου, ενώ είναι πολύ χαρούμενος και κοινωνικός.

Η συχνότητα του συνδρόμου υπολογίζεται σε μία περίπτωση ανά 10.000 – 20.000 γεννήσεις παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνδρομο, μπορείτε να βρείτε στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Angelman.

photo instagram.com/farrellgram

Διαβάστε επίσης

Τσίμπημα από καφέ αράχνη: Πώς χάθηκε ένας 48χρονος άνδρας στον Πύργο

Η γρήγορη λίστα, οι αθώες εξαγωγές και οι κόφτες

Τι απαντά το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» στις καταγγελίες για έλλειψη πόσιμου νερού και κλιματισμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.