Novartis για Ημέρα Υγείας: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στους δείκτες υγείας

«Ο κόσμος μας είναι άνισος αφού όπως προκύπτει από την πανδημία COVID-19, ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πιο υγιείς και να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από άλλους λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες γεννιούνται, μεγαλώνουν, ζουν, εργάζονται και γερνούν. Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει σκληρά όλες τις χώρες, αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πιο έντονος σε εκείνες τις κοινότητες που ήταν ήδη ευάλωτες, οι οποίες είναι πιο εκτεθειμένες στην ασθένεια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και πιο πιθανό να έχουν δυσμενείς συνέπειες ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας».

Αυτό επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η Novartis κάνει μία επισκόπηση για την σημερινή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο και πως έχουν επηρεαστεί οι δείκτες υγείας από την πανδημία του κορονοϊού:

  • Τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας – περίπου 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
  • Η αύξηση των παρεμβάσεων πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος θα μπορούσε να σώσει 60 εκατομμύρια ζωές και να αυξήσει το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά 3,7 χρόνια έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας:

Σε έρευνα 155 χωρών από τον Π.Ο.Υ.:

  • 53% ανέφερε μερική ή ολική διακοπή των
    υπηρεσιών θεραπείας για υπέρταση,
  • 49% για διαβήτη,
  • 42% για καρκίνο και
  • 31% για καρδιαγγειακές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Οι υπηρεσίες αποκατάστασης διακόπηκαν σχεδόν στα δύο τρίτα (63%) των χωρών, παρόλο που η αποκατάσταση είναι το κλειδί για μια υγιή ανάρρωση ιδιαίτερα μετά από μία σοβαρή ασθένεια όπως ο COVID-19.
  • Σε πάνω από το 50% των χωρών, υπήρξε αναβολή δημόσιων προγραμμάτων ελέγχου & πρόληψης (για παράδειγμα για καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Novartis παρουσιάζει και μία επισκόπηση της Sandoz τονίζοντας ότι «με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή, με στόχο την πραγμάτωση της αποστολής μας: να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσω της επιχειρησιακής μας μονάδας Sandoz, παρέχουμε σε όλον τον κόσμο πολλαπλές λύσεις πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας φάρμακα και υποστηρίζουμε τις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.