AstraZeneca: Πράσινο φως για την εξαγορά της Alexion έναντι 39 δισ. δολαρίων

Την έγκρισή τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της αμερικανικής Alexion από την AstraZeneca έναντι 39 δισ. δολαρίων, έδωσαν οι βρετανικές αρχές, καθώς αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω ελέγχους για το deal μεταξύ των δύο φαρμακευτικών εταιριών, για ενδεχόμενο πλήγμα στον ανταγωνισμό.

Το τελικό «πράσινο φως» από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται μετά από σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών τον Ιούνιο.

Το deal έχει ήδη λάβει πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Κολομβία, το Μαρόκο, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία.

Η εξαγορά της Alexion η οποία έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε από την AstraZeneca με στόχο να διαφοροποιηθεί από τα φάρμακα κατά του καρκίνου και να επεκταθεί στα φάρμακα κατά ανοσολογικών παθήσεων.

Το φάρμακο της Alexion το οποίο σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το Soliris, που χρησιμοποιείται κατά σπάνιων διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της PNH, μία ασθένεια που προκαλεί αναιμία και θρόμβωση.

Πηγή: mononews.gr

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.