Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για την ψυχολογική υποστήριξη των πυροπαθών

Στο τηλεφωνικό Κέντρο 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής θα μπορούν να απευθύνονται από σήμερα οι πυροπαθείς συμπολίτες μας, που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το τηλεφωνικό κέντρο ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι θα δίνουν συμβουλές και θα υποστηρίζουν πυρόπληκτους.

Σε περίπτωση που η επιστημονική ομάδα το κρίνει αναγκαίο, κινητές μονάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα μεταβαίνουν στα σημεία, όπου βρίσκονται οι πολίτες, για να τους παράσχουν και από κοντά την κατάλληλη υποστήριξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 από τις 8:00 έως τις 20:00.

Oι σχετικές δράσεις συντονίζονται από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ, Γ. Κεχρή, τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων, Δρ. Π. Ευσταθίου και τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, Α. Μεγάλου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης 1110, ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας, που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια και κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους».

Διαβάστε επίσης

Η σχέση της διατροφής με 11 διαφορετικούς καρκίνους – Ελληνική μελέτη

Ψυχολογία και σχέσεις: Αυτούς τους άνδρες καλό είναι τους αποφεύγεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.