Μπότοξ: Τι θα πρέπει να προσέξετε για να βγει επιτυχημένο

Η θεραπεία με μπότοξ είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία για το «πόδι της χήνας», το μεσόφρυο, τις ρυτίδες στο μέτωπο, γενικά δηλαδή για τις λεγόμενες «δυναμικές ρυτίδες έκφρασης και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία, εύκολη στην εφαρμογή της, με πολύ καλό αποτέλεσμα, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες είτε κάνετε για πρώτη φορά τη θεραπεία είτε όχι, αναφέρουν οι ειδικοί της Mayo Clinic.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή: η συνιστώμενη ποσότητα βουτολινικής τοξίνης ενίεται με πολύ λεπτή βελόνα σε συγκεκριμένους μυς. Όσον αφορά σε αυτό το στάδιο, γενικά, έχετε υπόψη ότι η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάται από την ποσότητα (μονάδες) της τοξίνης ανά περιοχή και όχι από τον αριθμό των τσιμπημάτων ή την ποσότητα του διαλύματος που εφαρμόζεται.

Τι δεν πρέπει να κάνετε αμέσως μετά τη θεραπεία

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μάλιστα αμέσως μετά τη θεραπεία. Μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας, να χαμογελάσετε, να συνοφρυωθείτε και γενικά να συνεχίσετε να εκφράζεστε με τους μυς του προσώπου σας (χωρίς υπερβολές) και να κάνετε και πλήρες μακιγιάζ.

Ωστόσο, αν θελήσετε να ξεκουραστείτε, να ξαπλώσετε ή να κάνετε έναν σύντομο ύπνο, θυμηθείτε:

Δεν ξαπλώνετε μπρούμυτα

Ξαπλώστε ανάσκελα ακουμπώντας το κεφάλι σας σε ψηλό μαξιλάρι. Για πόση ώρα; Για τέσσερις τουλάχιστον ώρες μετά την εφαρμογή της βουτολινικής τοξίνης. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται χρόνος για να «καθίσει» σωστά το εγχεόμενο υλικό στο πρόσωπό σας (αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το φυσιολογικό «πρήξιμο» μετά την εφαρμογή, που θα κρατήσει λίγο παραπάνω χρόνο).

Δεν κάνετε γυμναστική

Καλό θα είναι να αποφύγετε τη γυμναστική και την έντονη κόπωση για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Το πρόσωπό σας χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα για να «ηρεμήσει», ειδικά αν έχουν προκύψει μώλωπες και κοκκινίλες.

Δεν τρίβετε το σημείο της ένεσης

Είναι συχνό και πολύ ανθρώπινο να «πάει το χέρι σας εκεί», στο σημείο της ένεσης, είτε για να «νιώσετε» την αλλαγή αγγίζοντάς την, είτε για να ανακουφιστείτε τρίβοντας το σημείο καθώς η επίδραση της αναισθητικής κρέμας έχει αρχίσει να περνάει. Μην το κάνετε. Επίσης μην ξύσετε το σημείο και μη ρίξετε ζεστό νερό επάνω του.

Αφήστε το δέρμα και τους μυς της θεραπείας να αφομοιώσουν το ενέσιμο υλικό και σε δύο με επτά ημέρες που θα γίνουν εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένο.

Διαβάστε επίσης

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ψυχικά υγιών ανθρώπων

4+1 κόλπα για να μην ξαναλαδώσουν τα μαλλιά σας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.