5 τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι

Οι μυρωδιές αυτής της εποχής είναι από τις πιο ελκυστικές και όλοι θέλουμε το σπίτι μας να μυρίζει καλοκαίρι.

Σκεφτείτε τη φρέσκια λεβάντα να στέλνει το άρωμά της με ένα ζεστό αεράκι ακριβώς έξω από το παράθυρο ή το φρεσκοκομμένο γκαζόν, ακόμα και το κομμένο καρπούζι στο τραπέζι.

Μερικές από τις καλύτερες μυρωδιές του καλοκαιριού μπορούν να “αιχμαλωτιστούν” με κάποιες δημιουργικές ιδέες, ενώ πάντα υπάρχουν οι λύσεις που προσφέρουν τα φρέσκα λουλούδια, τα σπρέι ή τα κεριά.

Πώς να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι

1. Φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα

Πολλά λουλούδια φτάνουν στο απόγειο της δόξας τους το καλοκαίρι, και δεν υπάρχει καλύτερο άρωμα από το τριαντάφυλλο. Το καλοκαίρι είναι η φυσική εποχή της ανθοφορίας του, έτσι αυτό το λουλούδι είναι πλούσιο σε χρώμα και άρωμα.

2. Μπουκέτα από μέντα και γεράνι

Αν ψάχνετε για κάτι άλλο, το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή του χρόνου τόσο για μέντα όσο και για γεράνι. Αυτά τα φρέσκα αρώματα είναι ο τέλειος συνδυασμός κάενος καλοκαιρινού μπουκέτου ή μπορείτε απλά να βάλετε άνθη και μίσχους σε μικρά γυάλινα βαζάκια στο σπίτι.

3. Αποξηραμένα λουλούδια και βότανα

Τα φρέσκα λουλούδια είναι υπέροχα αλλά η μυρωδιά τους κρατά λίγες μέρες. Σκεφθείτε λοιπόν να έχετε αποξηραμένα λούδια και βότανα. Μερικές καλοκαιρινές επιλογές περιλαμβάνουν λεβάντα, μέντα, βασιλικό, θυμάρι και ευκάλυπτο.

Κόψτε μια δέσμη και δέστε τα μεταξύ τους. Κρεμάστε τα ανάποδα σε ένα στεγνό, σκοτεινό και ζεστό σημείο. Μόλις ξεραθούν, μπορείτε να φτιάξετε φακελάκια για να τα βάλετε στο συρτάρι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε αποξηραμένα μπουκέτα σε βάζα ή να τα κρεμάσετε στο μπάνιο.

4. Καλοκαιρινά κεριά

Ένα κερί που τρεμοπαίζει προσδίδει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και γεμίζει το σπίτι σας με ένα υπέροχο άρωμα. Επιλέξτε αρώματα που θυμίζουν παραλία ή μυρωδιές βοτάνων.

5. Σιγοβράστε εσπεριδοειδή

Βράστε μερικά φλιτζάνια νερό και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε χυμό ανανά, φέτες λάιμ και πορτοκάλι. Αυτό θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο ή για μια πιο απαλή επιλογή, συνδυάστε λεμόνι, μέντα, τζίντζερ και βανίλια. Αν λαχταράτε μια λουλουδάτη μυρωδιά, ανακατέψτε ροδοπέταλα, λεβάντα, λεμόνι, λάιμ, δεντρολίβανο και βανίλια.

Διαβάστε επίσης

Σπατάλη τροφίμων: Στα σκουπίδια, το 10% του φαγητού στην Ευρώπη

Οσφυαλγία: Πώς να προλάβετε τον πόνο το καλοκαίρι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.