Μύκητες στα νύχια: Άμεσες λύσεις για να τους κρατήσετε μακριά

Οι μύκητες στα νύχια μπορεί είτε να δημιουργηθούν είτε να μεταδοθούν. Οι συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκητίασης είναι αυτές της υγρασίας. Έτσι, αν τα πέλματα είναι για πολλές ώρες εγκλωβισμένα σε υγρασία όπως είναι ο ιδρώτας, τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν μύκητες.

Από την άλλη, αρκεί η παραμικρή επαφή με “μολυσμένο” στοιχείο για να μεταδοθούν, αναφέρει η δερματολόγος, Poonam Sachdev, MD. Ένας άλλος παράγοντας ανάπτυξης μυκητίασης είναι το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μύκητες δεν αφορούν συγκεκριμένο φύλο ή ηλικία. Μπορεί να προσβάλουν τους πάντες, ανεξαιρέτως.

Μύκητες στα νύχια: Συμπτώματα

Είναι πολύ σύνηθες, οι μύκητες να μην εντοπίζονται εγκαίρως, καθώς τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μυκητιάσεις να εξελίσσονται σε σοβαρές λοιμώξεις.

Αρχικό στάδιο

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε μια μυκητίαση από τα πρώτα ήδη συμπτώματα, για να δράσουμε άμεσα και να αντιμετωπίσουμε ευκολότερα τη λοίμωξη.

  • Λευκά σημάδια στα νύχια
  • Σκληρότερα νύχια, δυσκολία στο κόψιμο τους
  • Αλλαγή χρώματος προς το κίτρινο ή το καφέ
  • Φαγούρα και εφίδρωση
  • Ανομοιόμορφη επιφάνεια νυχιών
  • Ξεφλούδισμα νυχιών

Φυσική αντιμετώπιση

Αν οι μύκητες νυχιών δεν είναι σε βαριά μορφή και προληφθεί σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι, κυρίως με βότανα, για να τους αντιμετωπίσει κανείς. Δες εδώ μερικούς:

Έλαιο τεϊόδεντρου

Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό, αρκετά διαδεδομένο για την αντιμετώπιση των μυκήτων. Είναι ένα βότανο που έχει ισχυρές αντιμυκητιασικές ιδιότητες και μπορεί να το βρει κανείς σε διάφορες μορφές. Η χρήση του μπορεί να μειώσει τον κνησμό, το πρήξιμο και το αίσθημα καύσου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή ελαίου, αραιωμένου σε νερό, για ποδόλουτρο ή τοπικά στην επιφάνεια που πάσχει. Ωστόσο, παρά τη φυσική προέλευση του συνιστάται η συμβουλή ειδικού πριν τη χρήση του.

Έλαιο μέντας

Ένα αρκετά αποτελεσματικό βότανο για τους μύκητες είναι το μείγμα μέντας με πούδρα (ταλκ) και σταγόνες μέντας, το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί τοπικά στην προβληματική περιοχή. Η μέντα έχει αντιβακτηριακή και αναζωογονητική δράση. Έτσι, έχει άμεση δράση στην όψη των νυχιών.

Έλαιο τσαγιού

Το έλαιο τσαγιού συχνά εφαρμόζεται τοπικά στο νύχι ή το δέρμα και φαίνεται ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μυκήτων.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Πολτοποιήστε σκόρδο και εφαρμόστε το στην προβληματική περιοχή. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Μαγειρική σόδα & ξύδι

Ένας αρκετά δημοφιλής συνδυασμός για την αντιμετώπιση των μυκήτων στα πόδια είναι αυτός της μαγειρικής σόδας με το ξύδι. Η μαγειρική σόδα δεν έχει αντιμυκητισιακή δράση, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του μύκητα. Το ξύδι, παρότι είναι οξύ και ο μύκητας ευδοκιμεί σε όξινο περιβάλλον, έχει ήπια δράση που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μύκητα χωρίς να επηρεάζει δραστικά το pH του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

Μύκητες γεννητικών οργάνων: Είναι το σεξ ο κύριος ένοχος;

Μπήκε νερό στο αυτί; Πώς θα το βγάλετε με ασφάλεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.