Μπήκε νερό στο αυτί; Πώς θα το βγάλετε με ασφάλεια

Kαθώς κολυμπάτε, νιώθετε ότι το αυτί σας έχει βουλώσει από το νερό. Παρότι κουνάτε το κεφάλι σας και προσπαθείτε να διώξετε το νερό, εξακολουθείτε να έχετε την αίσθηση ενός ξένου σώματος μέσα στο αυτί σας.

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο «ατύχημα», συχνά μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πλημμύρας, δυσφορία. Οι γιατροί της Mayo Clinic, δίνουν συμβουλές για τον τρόπο που μπορεί να αφαιρεθεί με αποτελεσματικότητα το νερό από το αυτί και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Νερό στο αυτί: Πως βγαίνει;

Στραγγίστε το

Σκουπίστε απαλά το εξωτερικό αυτί με μια μαλακή πετσέτα τοποθετώντας στο πλάι το κεφάλη σας για να φύγει το νερό.Τραβήξτε απαλά προς τα κάτω το λοβό του αυτιού και μετακινήστε το προς τα πίσω για να απελευθερωθεί το παγιδευμένο νερό.

Στεγνώστε το

Μια γρήγορη μέθοδος για την απομάκρυνση του νερού από το αυτί είναι να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Αυτή η μέθοδος εξατμίζει το νερό.

Εναλλακτική θεραπεία

Μία καλή λύση είναι να κλείσετε το αυτί με ένα βαμβάκι, εμποτισμένο με λίγο λάδι ή βαζελίνη. Μπορείτε επίσης να στάξετε στο αυτί που έχει την ενόχληση μερικές σταγόνες οινόπνευμα, που θα κάνει μια ελαφριά αντισηψία.

Μασήστε τσίχλα

Η τακτική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική στην απομάκρυνση παγιδευμένου νερού από το αυτί. Επίσης μπορείτε να χασμουρηθείτε ώστε να βγει προς τα έξω το νερό.

Ωτασπίδες από βαμβάκι

Για να μην μπαίνει νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ωτασπίδες από βαμβάκι εμποτισμένο με λάδι για την προστασία τους.

Τι δεν πρέπει να κάνετε;

Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε μπατονέτες, διότι αυτές σπρώχνουν το υλικό απόφραξης βαθύτερα στο κανάλι του αυτιού. Αν υποφέρετε από συχνές ωτίτιδες ή έχετε τρύπα στο τύμπανο ή έχετε κάνει προηγούμενη εγχείρηση στο σημείο, τότε απαγορεύονται αυστηρώς οι πλύσεις του αυτιού με νερό.

Διαβάστε επίσης 

Διώξτε την κούραση της ημέρας με μασάζ στα αυτιά

Παράλυση προσώπου: Αίτια και αντιμετώπιση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.