Διώξτε την κούραση της ημέρας με μασάζ στα αυτιά

Το μασάζ στα αυτιά ή η «ρεφλεξολογία αυτιών» -επίσης γνωστή ως «auriculotherapy» – ανακουφίζει από το στρες διεγείροντας τα σημεία πίεσης του αυτιού. Συμβάλλει, επίσης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία, χαλαρώνει και γενικότερα προάγει την ευεξία.

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το σώμα σας, να χαλαρώσετε, να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να απελευθερώσετε μια γερή δόση ενδορφινών στο αίμα ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στα αυτιά σας.

Το μασάζ στα αυτιά είναι «απίστευτα ισχυρό», επειδή το αυτί έχει μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων, ειδικά τους λοβούς του αυτιού, και επειδή αποτελούνται από ιστό και όχι από χόνδρο, έχουν μεγάλο προμήθεια αίματος. Μέσω του μασάζ, η παροχή αίματος μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος ολόκληρου του σώματος, εξηγεί η Karen Taylor, ιδιοκτήτρια του Simply Massage.

H ειδικός, δηλώνει ότι όταν κάνεις μασάζ στα αυτιά σου τακτικά βοηθά επίσης σε ορμονικές και ενδοκρινικές ανισορροπίες, καθώς και σε ψυχο-συναισθηματικές καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος. Όλα αυτά μπορούν ενδεχομένως να φροντίσουν την ενεργό ακμή που προκαλείται από το στρες.

Ανακούφιση πονοκέφαλων και ημικρανίας

Ενώ τα παυσίπονα μπορεί να έχουν κάποια σοβαρά και δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα στο σώμα σας και στην υγεία σας, το μασάζ του αυτιού σας είναι γενικά αβλαβής. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικές πιο φυσικές θεραπείες όπως το τσάι μέντας για καλύτερο αποτέλεσμα.

@release_technique

Jaw Relief on my page 💛 #tmj #tmjd #tmjdisorder #jawline #jawtension #triggerpointtherapy #diymassage #foamrolling #selfmassage #teethclenching

♬ original sound – Maggie | DIY Deep Tissue

Η τεχνική 

  • Τραβήξτε απαλά το πάνω μέρος του αυτιού σας, κρατώντας το με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας.
  • Τρίψτε αργά τα δάχτυλά σας εμπρός και πίσω, ενώ πηγαίνετε στο εξωτερικό άκρο του αυτιού σας.
  • Χαϊδέψτε την πτυχή πίσω από το αυτί σας με κινήσεις προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τα περιγράμματα και τις καμπύλες του αυτιού σας.
  • Τσιμπήστε τον λοβό με τα δάχτυλά σας και σηκώστε απαλά το αυτί.
  • Τραβήξτε το λοβό και κάντε μασάζ μεταξύ των δακτύλων σας με κυκλικές κινήσεις.
  • Τραβήξτε επίσης το δέρμα πίσω από το αυτί σας και τραβήξτε προς τα κάτω το περίγραμμα του αυτιού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέχρι τα δάχτυλά σας να φτάσουν στη σιαγόνα σας.
  • Τοποθετήστε την παλάμη σας πάνω από το αυτί σας έτσι ώστε να το καλύψετε. Πιέστε την στο αυτί σας και σύρετε την παλάμη σας προς τα κάτω για να τυλίξετε το πάνω μέρος του αυτιού.
  • Καλύψτε το αυτι με την παλάμη σας και ξεκινήστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις με το χέρι σας.

Διαβάστε επίσης 

Το λάθος, που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τα αυτιά μας

Τι συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται η μεγάλη αιμορραγία στην περίοδο

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.