6 συνήθειες που κάνουν το ψυγείο να μυρίζει άσχημα

Αν το ψυγείο μυρίζει άσχημα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει χαλάσει, μάλλον εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι καλά.

Δεν συνειδητοποιούμε καν ότι κάποιες από τις δικές μας συνήθειες προκαλούν την άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο.

1. Έχετε αφήσει για μέρες κάποιο φαγητό

Το αυτονόητο είναι ότι κάποια τρόφιμα κάνουν το ψυγείο να μυρίζει άσχημα. Πολλές φορές, ληγμένα τρόφιμα ή φαγητά πολλών ημερών, ακόμη και ψίχουλα, μπορούν να αποσυντεθούν και να προκαλέσουν άσχημες οσμές.

Απαλλαγείτε από ό,τι προκαλεί τη μυρωδιά! Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μερικοί άνθρωποι απλώς θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη μυρωδιά ή να πετάξουν τη δυσοσμία χωρίς να καθαρίσουν σωστά το ψυγείο στη συνέχεια.

Ένας ενδελεχής βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων για να το καθαρίσετε και να διάωξετε τη μυρωδιά.

2. Δεν καθαρίζετε αρκετά συχνά το ψυγείο σας

Ας είμαστε ειλικρινείς! Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε καλά το ψυγείο σας; Εάν δεν το καθαρίζετε τακτικά – ουσιαστικά αφήνετε τα μικρά σωματίδια τροφής να σαπίσουν στο ψυγείο.

Είναι καλύτερο να το σκουπίζετε γρήγορα και να το καθαρίζετε περίπου μία φορά την εβδομάδα, όταν έχει αδειάσει και ετοιμάζεστε να πάτε στο σούπερ μάρκετ, όπως συστήνει το American Cleaning Institute.

3. Δεν καθαρίζετε τις διαρροές αμέσως

Αν έχει χυθεί κάτι, πρέπει να καθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Αν οι διαρροές από μπουκάλια, μπολ ή ακόμα και τρυπούλες σε σακουλίτσες τροφίμων, μείνουν στο ψυγείο θα κολλήσουν, ενώ θα προσελκύσουν και περισσότερες βρωμιές.

4. Δεν αντικαθιστάτε συχνά την αποσμητική μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό αποσμητικό για το ψυγείο, αλλά χάνει την αποτελεσματικότητά της στο να απορροφά τις οσμές με την πάροδο του χρόνου. Επειδή η μαγειρική σόδα απορροφά τα μόρια της μυρωδιάς στον αέρα, τοποθετήστε 1-2 κουταλιές σε ένα αεριζόμενο δοχείο και αντικαθιστάτε τη σόδα τουλάχιστον κάθε μήνα.

Αν δεν χρησιμοποιείτε σόδα και έχετε κόκκους καφέ ή φλούδες εσπεριδοειδών για να τραβάνε τις μυρωδιές, θα πρέπει και αυτά να τα ανανενώνετε συχνά.

5. Χρήση πλαστικών δοχείων

Τα εύχρηστα πλαστικά δοχεία τροφίμων είναι μία εύκολη λύση για να φυλάξετε το φαγητό που περίσσεψε, αλλά μπορεί να επιδεινώσουν μία άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο.

Για την αποθήκευση τροφίμων, τα γυάλινα δοχεία υπερτερούν καθώς αντιστέκονται στις οσμές, διατηρώντας το φαγητό φρέσκο για περισσότερο καιρό.

6. Δεν κλείνετε σωστά τα καπάκια σας

Ακόμα και αν όλα τα δοχεία στο ψυγείο σας είναι γυάλινα, αν δεν τα κλείνετε καλά, τότε δεν έχει σημασία. Αυτή είναι άλλη μια κακή συνήθεια που οι άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι κάνουν.

Μάλιστα, αυτό μπορεί πραγματικά να προκαλέσει προβλήματα εάν αποθηκεύετε τρόφιμα με έντονη οσμή, όπως κρεμμύδια, σκόρδο και ορισμένα τυριά σε αυτά. Και πολλά από αυτά τα καλύμματα σιλικόνης για λαχανικά όπως για τα κρεμμύδια και τα αβοκάντο απορροφούν την ίδια μυρωδιά. Μπορεί να διατηρούν τα προϊόντα σας φρέσκα, αλλά αφήνουν λίγη μυρωδιά.

Διαβάστε επίσης

Έφοδος της Αστυνομίας στο Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας

Η Ιουλία και η νέα τήβεννος, τα μετεκλογικά σενάρια και το παιχνίδι των καθυστερήσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.