Το λάθος που κάνουμε στο ντους και απειλεί την υγεία μας

Ενα σημαντικό λάθος που κάνουμε στο ντους, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, βήχα, συριγμό, λοιμώξεις του αναπνευστικού και να επιδεινώσει το υπάρχον άσθμα και τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την Daily Express, το ντους με ζεστό ή καυτό νερό, πέρα από τον αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα, μπορεί να μας βλάψει και έμμεσα, αφού λόγω των υδρατμών που παράγει ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας.

Ο Matthew Jenkins, ειδικός σε θέματα θέρμανσης είπε στο μέσο: «Όσο περισσότερο κρατάει το ζεστό ντους, τόσο περισσότερη είναι η υγρασία που συσσωρεύεται στο μπάνιο σας σε τοίχους, ταβάνια και πλακάκια».

Ο κίνδυνος της μούχλας

Αν το μπάνιο δεν διαθέτει κατάλληλο αερισμό, η υπερβολική υγρασία από τα ζεστά ντους μπορεί να παγιδευτεί μέσα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

Με τη σειρά της, οι αόρατοι με γυμνό μάτι σπόροι της μούχλας μπορούν να οδηγήσουν σε ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, βήχα, συριγμό, λοιμώξεις του αναπνευστικού και να επιδεινώσουν το υπάρχον άσθμα και τις αλλεργίες σας.

«Οι καθημερινές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της μούχλας στα σπίτια μας. Ένας συνδυασμός παραμέλησης του κατάλληλου αερισμού και απρόσεκτων καθημερινών συνηθειών μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή της», λέει ο Jenkins.

Ευτυχώς για τους λάτρεις του ζεστού ντους, δεν χρειάζεται να σταματήσουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, αρκεί να εξασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου πριν και μετά το πλύσιμό τους, σύμφωνα με τον ειδικό.

Αυτό επιτυγχάνεται με το να κρατάμε ανοιχτό το παράθυρο ή τον εξαερισμό του μπάνιου, ή τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα έξω από την ανοιχτή πόρτα, για να αραιώνει η υγρασία, διαχεόμενη στο υπόλοιπο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

Κάνε ντους με παγωμένο νερό για 30” και δες το σώμα σου να αλλάζει 

Τι είναι το ΓΟΣΕ που ταλαιπωρεί τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.