Πόσες κάμψεις (push ups) πρέπει να κάνετε για να δείτε αποτελέσματα;

Τα push ups (κάμψεις), είναι μία πολυαρθρική άσκηση για το άνω μέρος του σώματος που μπορεί να αυξήσει τη δύναμη και την μάζα του δελτοειδή, του τρικέφαλου και του θωρακικού μυ. Είναι μία από τις βασικές και πιο κοινές ασκήσεις για το ανθρώπινο σώμα και φημίζονται για την λειτουργικότητα που αποδίδουν. Ωστόσο, ο αριθμός των pushups που πρέπει να κάνετε για να δείτε αξιοσημείωτα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το επίπεδο φυσικής κατάστασης, τους στόχους και τη ρουτίνα προπόνησής σας.

Τα καλά νέα είναι ότι η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη σωστή προσέγγιση για να ενσωματώσετε τα pushups στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Ο Mike Masi, CPT,  personal trainer στο Garage Gym Reviews,  μοιράζεται τις ειδικές γνώσεις του για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ιδανική ποσότητα pushups για να πετύχετε τους στόχους σας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Τα push ups, προσφέρουν πολλά οφέλη πέρα ​​από την δημιουργία μυϊκής δύναμης. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κορμού κια της ορθής στάσης του σώματος, της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και της μυϊκής αντοχής, λέει ο Masi. Επιπλέον, μια μελέτη, διαπίστωσε ότι, η ποσότητα των push ups που μπορείτε να κάνετε σχετίζεται με την υγεία της καρδιάς. Οι συμμετέχοντες που μπορούσαν να εκτελέσουν περισσότερα από 40 push-ups είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου από εκείνους που μπορούσαν να ολοκληρώσουν λιγότερα από 10 push ups.

Τα οφέλη των push ups:

  • Μπορούν να εκτελεστούν παντού. Είναι μία άσκηση που γίνεται με το βάρος του σώματος ως εκ τούτου μπορούμε να την κάνουμε παντού, δηλαδή και στο σπίτι μας, λέει ο Masi.
  • Οι κάμψεις είναι μία πολυαρθρική άσκηση, η οποία απαιτεί πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη καύση θερμίδων κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια για την μείωση του λίπους.
  • Μελέτες μας έχουν δείξει ότι κάνοντας push ups, αυξάνεται η τεστοστερόνη, ορμόνη αγωγός για την υπερτροφία των μυών και την οξείδωση των λιπαρών οξέων.
  • Ενεργοποίηση των πρόσθιων οδοντοτών μυών, μυς οι οποίοι βρίσκονται στα πλευρά μας.
  • Οι κάμψεις είναι από τις πολύ λίγες ασκήσεις που ενεργοποιούν τους συγκεκριμένους μύες.
  • Αύξηση της δύναμης σε κινήσεις ώθησης.
  • Τεράστια μυική ενεργοποίηση στον θωρακικό μυ. Ολόπλευρη εκγύμναση ολόκληρου του μείζωνος θωρακικού.

Διαβάστε επίσης 

Λιποαναρρόφηση με laser: Η νέα, εξελιγμένη θεραπεία, για την αφαίρεση λίπους

«Σε ποια ηλικία θα περιγράφατε κάποιον ως ηλικιωμένο;» – Την απάντηση δίνει μελέτη 25 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.