Πότε να αντικαταστήσετε καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού

Υπάρχουν αρκετά καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού τα οποία τα χρησιμοποιούμε για πολλά χρόνια, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και μαξιλάρια, χωρίς να ξέρουμε ότι πρέπει να τα αντικαθιστούμε συχνά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια βλάβης ή παλαιότητας.

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, αλλά, ακόμα κι αν κάτι φαίνεται να λειτουργεί καλά, μπορεί να είναι πιο υγιεινό ή ασφαλές να το αντικαταστήσετε.

Δείτε κάποια κοινά αντικείμενα του σπιτιού που πρέπει να τα αντικαθιστούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Πετσέτες

Γενικά, οι περισσότερες πετσέτες διαρκούν περίπου δύο χρόνια. Βέβαια, δεν θα συμβεί τίποτα αν δεν πάρετε καινούργιες. Απλά δεν θα είναι τόσο απορροφητικές και μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται φθαρμένες.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, όπως οι πετσέτες που έχετε για τους φιλοξενούμενους ή αυτές που παίρνετε στην παραλία.
Αντίθετα, οι πετσέτες χεριών που χρησιμοποιούνται πολλές φορές την ημέρα μπορεί να διαρκέσουν μόνο για ένα χρόνο.

Ανιχνευτές καπνού

Οι ανιχνευτές καπνού θα πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον κάθε δέκα χρόνια. Ελέγχετε πάντα τη σύσταση του κατασκευαστή. Όταν εγκαθιστάτε ένα νέο, γράψτε την ημερομηνία εγκατάστασης σε αυτό. Το πλαστικό στις μονάδες έχει σχεδιαστεί για να κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου, επομένως, εάν δείτε ότι ένας ανιχνευτής κιτρινίζει, αντικαταστήστε τον.

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια τα χρησιμοποιούμε για τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, αλλά δεν τα αντικαθιστούμε όσο συχνά θα έπρεπε, δηλαδή κάθε ένα έως δύο χρόνια. Τα μαξιλάρια μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνα όπως ακάρεα σκόνης και τρίχωμα κατοικίδιων. Μπορεί επίσης να πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις, εξάρσεις αλλεργιών ή και πόνο στον αυχένα.

Στρώματα

Η αλλαγή στο στρώμα καθορίζεται από το πόσο καιρό είναι σε καλή κατάσταση, εξασφαλίζοντας για το σώμα σου μία καλή θέση. Ως επί το πλείστον, τα στρώματα διαρκούν από επτά έως δέκα χρόνια, αν και ένα στρώμα λατέξ μπορεί να διαρκέσει έως και δεκαπέντε χρόνια.

Μικρές Συσκευές

Αν και τίποτα δεν διαρκεί τόσο όσο παλιά, η χρήση μιας μικρής συσκευής που δυσλειτουργεί μπορεί να είναι ένας μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Ωστόσο, εάν το παλιό μπλέντερ σας εξακολουθεί να λειτουργεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αντικαταστήσετε.

Μαγειρικά σκεύη

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο και μέταλλο μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια. Ωστόσο, τα αντικολλητικά τηγάνια έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Εάν ένα αντικολλητικό τηγάνι γρατζουνιστεί, ξεφλουδιστεί ή αποχρωματιστεί, πρέπει να πεταχτεί. Εάν εξακολουθεί να φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση αλλά το φαγητό κολλάει πάνω του, αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε.

Οδοντόβουρτσες

Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση , θα πρέπει να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες. Ωστόσο, εάν οι τρίχες φαίνονται φθαρμένες, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε νωρίτερα.

Κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης όσον αφορά την ασφάλεια ή την άνεση. Ωστόσο, μόλις τα κλινοσκεπάσματα αρχίσουν να φαίνονται φθαρμένα, μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέα.

Διαβάστε επίσης

Ενδομητρίωση: Πότε μπορεί να γίνει κατάψυξη ωαρίων

Γνωρίστε την απίστευτη Λουκία Κασαμάκη, 11 ετών, πρέσβειρα στη δράση «Μάτια για όλους»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.