9 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το μπάνιο σας τώρα

Το μπάνιο, πέρα από τα προφανή, χρησιμεύει και ως χώρος ανάπαυλας από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά αν καταλήγει με πολλά ληγμένα και άχρηστα πράγματα, μετατρέπεται σε ανθυγιεινή αποθήκη.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει ακατάστατο το μπάνιο ή αποδιοργανωμένο, και αυτή η εποχή είναι μία καλή ευκαιρία να πετάξετε διάφορα πράγματα που επιβαρύνουν τον χώρο.

1. Ληγμένα φάρμακα

Εάν το ντουλάπι φαρμάκων σας φαίνεται ακατάστατο και γεμάτο, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αρκετά ληγμένα φάρμακα. Τα φάρμακα που έχουν λήξει μπορεί να είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά και μπορεί επίσης να εγκυμονούν κάποιους κινδύνους.

2. Βρώμικες πλαστικές κουρτίνες

Εάν χρησιμοποιείτε παλιές πλαστικές κουρτίνες στη μπανιέρα, καλύτερα να τις ανανεώσετε. Αν και μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων, είναι απίθανο να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού, ενώ μπορεί να έχουν και μούχλα.

3. Παλιά καλλυντικά

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε αγοράσατε π.χ. τη μάσκαρα, ήρθε η ώρα να την πετάξετε και να την αντικαταστήσετε, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η παλιά σας μάσκαρα να προκαλέσει μόλυνση στα μάτια. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε ημερομηνίες λήξης σε τέτοιου είδους προιόντα.

4. Φθαρμένες πετσέτες και χαλάκια μπάνιου

Οι φθαρμένες πετσέτες, χάνουν τη δύναμή τους να απορροφήσουν το νερό από το σώμα, ενώ τα χαλάκια μπάνιου, όπως και οι πετσέτες, μπορούν να διατηρήσουν την υγρασία για πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε, συμβάλλοντας στη δημιουργία μούχλας.

5. Κατεστραμμένα πιστολάκια και σίδερα μαλλιών

Γιατί κρατάτε ακόμα χαλασμένα σίδερα για μπούκλες ή πιστολάκια; Εκτός από το να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια από φθαρμένα καλώδια ή ακόμα και πιθανά εγκαύματα από ανομοιόμορφη θέρμανση.

6. Παλιά σφουγγάρια

Το σφουγγάρι ή η λούφα πρέπει να αντικαθίστανται πολύ συχνά. Μπορούν να γίνουν ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια, μούχλα και άλλους μικροοργανισμούς, ειδικά επειδή χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση βρωμιάς, λιπαρότητας και νεκρών κυττάρων από το δέρμα σας. Έτσι, εάν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να πάθετε ακμή, θυλακίτιδα και άλλες δερματικές λοιμώξεις, είναι καλύτερο να τα αντικαθιστάτε τακτικά.

7. Ληγμένα αντηλιακά

Τώρα είναι η εποχή που αρχίζουμε να βάζουμε αντηλιακό και αν ψάχνετε στο μπάνιο σας για το μπουκάλι που είχατε από πέρυσι το καλοκαίρι, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. Το αντηλιακό δεν διαρκεί πολύ και η χρήση ληγμένου αντηλιακού σημαίνει ότι κινδυνεύετε από ηλιακό έγκαυμα.

8. Άδεια μπουκάλια σαμπουάν και αφρόλουτρου

Τα άδεια μπουκάλια, δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν χώρο. Αν πιάσετε ένα μπουκάλι και δείτε ότι είναι άδειο, την ώρα του ντους, βάλτε το σε μία θέση που θα θυμηθείτε να το πετάξετε μόλις τελειώσετε το μπάνιο σας.

9. Δείγματα ξεκοδοχείων

Σε όλους μας αρέσει να παίρνουμε αυτά τα χαριτωμένα πολυτελή προϊόντα περιποίησης ξενοδοχείου όταν είμαστε σε διακοπές, αλλά οι πιθανότητες να τα χρησιμοποιήσουμε είναι πιθανώς ελάχιστες. Συνήθως τα ξεχνάμε στο πίσω μέρος ενός συρταριού ή πίσω από μεγαλύτερα μπουκάλια και πριν το καταλάβουμε, έχουν λήξει. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι άγνωστες μάρκες ή σκευάσματα μπορεί να μην λειτουργούν για όλους.

Διαβάστε επίσης

Σοτάρισμα: Πώς να τσιγαρίζετε τα πάντα, όπως ένας σεφ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.