Τα λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Μερικοί απ’ αυτούς περιλαμβάνουν γενετικούς και ενδοκρινολογικούς παράγοντες, έκθεση στον ήλιο, κακή διατροφή, χρήση φαρμάκων, νικοτίνη, κατάχρηση αλκοόλ καθώς και λοιμώξεις.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που κάνεις καθημερινά και χωρίς να το γνωρίζεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα, μερικά συχνά λάθη είναι η σειρά που χρησιμοποιείς τα προϊόντα και η υπερβολική απολέπιση, αναφέρει η  δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, Alexis Granite.

Κάνετε υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση είναι ένα βασικό βήμα στη ρουτίνα σας, καθώς βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Αλλά η υπερβολική χρήση της μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας και να βλάψει τον επιδερμικό φραγμό. Συνιστάται να κάνετε απολέπιση μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το αν η επιδερμίδα σας μπορεί να την  ανεχτεί. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το προϊόν απολέπισης με απαλές κινήσεις- μην το τρίβετε με δύναμη στο πρόσωπό σας!

Παραλείπετε την περιποίηση του λαιμού σας

Η περιποίηση επιδερμίδας δεν αφορά μόνο το πρόσωπό σας. Η επιδερμίδα του λαιμού και του ντεκολτέ σας υφίσταται τα ίδια σημάδια γήρανσης από γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η έκθεση στον ήλιο και η αστική ρύπανση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την περιποίηση κι αυτών των περιοχών στη ρουτίνα σας.

Η έλλειψη αντηλιακού οδηγεί σε γήρανση

Το αντηλιακό είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν. Φροντίστε να το εφαρμόζετε ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν το μακιγιάζ σας. Αυτό είναι και το σημείο που οι περισσότερoι από εμάς ξεχνάμε – αν είμαστε έξω πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχουμε την κατάλληλη προστασία, αναφέρει η Granite.

Πέρα από τα προϊόντα περιποίησης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. Για παράδειγμα, αναφέρει η ειδικός,  το να μην αλλάζεις αρκετά συχνά τις μαξιλαροθήκες σου (2 φορές την εβδομάδα) και να μην χρησιμοποιείς καθαρά πινέλα μακιγιάζ, μπορούν να οδηγήσουν στο να δημιουργηθούν βακτήρια. Οι κίνδυνοι μπορούν να κυμαίνονται από φραγμένους πόρους, έξαρση της ακμής, ερεθισμό και βακτυριακές λοιμώξεις.

Διαβάστε επίσης 

Αλκοόλ: Ποια ποτά επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος

Βιολογική γήρανση: Πώς θα αντιστρέψετε την κατάσταση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.