Διπλός καθαρισμός προσώπου: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

Ο διπλός καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου, αποτελεί ένα τελετουργικό ομορφιάς. Είναι το μυστικό για καθαρό δέρμα, χωρίς ατέλειες. Η ιδέα είναι απλή: η φάση ντεμακιγιάζ χωρίζεται σε δύο στάδια. Πρώτα, με ένα έλαιο ντεμακιγιάζ ή ένα balm, μετά, ακολουθεί η χρήση ενός απαλού καθαριστικού με ενυδατική σύνθεση και αναζωογονητική υφή.

Οι δερματολόγοι, έχουν επισημάνει τον διπλό καθαρισμό ως την απάντηση σε πιο λεία και φωτεινή επιδερμίδα.

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

«Ο διπλός καθαρισμός συνήθως γίνεται  με ένα καθαριστικό λαδιού για τη απομάκρυνση της βρωμιάς, της λιπαρότητας και του μακιγιάζ, έτσι ώστε να έχετε έναν εξαιρετικά βαθύ καθαρισμό χωρίς να αφαιρείτε το δέρμα από τον αναπόσπαστο όξινο μανδύα του. Ακολουθεί ένα καθαριστικό gel για να αφαιρέσει το υπόλοιπο μακιγιάζ, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά στο δέρμα», λέει η Rachel Lee Lozina, αισθητικός και ιδρύτρια του Blue Water Spa.

Προκειμένου να επιτευχθεί το καθαρότερο δυνατό δέρμα, το πρώτο προϊόν καθαρισμού έχει σχεδιαστεί τυπικά για να αφαιρεί τα στοιχεία της επιφάνειας που ακολουθείται από έναν δεύτερο, βαθύτερο καθαρισμό ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, εξηγεί ο Jared Jagdeo, MD, πιστοποιημένος δερματολόγος.

Τα οφέλη 

Τα οφέλη του διπλού καθαρισμού δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση πολύ καθαρού δέρματος, αλλά έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες αφού καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων και καταπολεμά τις ατέλειες, αποτρέποντας το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων, μικροκυστών ή κηλίδων.

«Ο διπλός καθαρισμός παρέχει βαθύ καθαρισμό χωρίς να αφαιρεί το ευαίσθητο μικροβίωμα του δέρματος από λάδι και νεκρό δέρμα. Διατηρεί το δέρμα πιο ενυδατωμένο και το ενυδατωμένο δέρμα γερνάει καλύτερα από το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα», λέει η Lozina.

Καθαρίζοντας σωστά το δέρμα, παρέχει μια καθαρή βάση για τη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος. Η Jeannette Graf, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος και επίκουρη κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Mt. Sinai School of Medicine, εξηγεί ότι αυτό είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη ρουτίνα περιποίησης δέρματος, ώστε όλα τα προϊόντα μετά τον καθαρισμό να λειτουργούν αποτελεσματικά. Μπορεί ακόμη και να κάνει πιο αποτελεσματικές τις θεραπείες ακμής, επειδή το δέρμα καθαρίζεται σε βάθος πριν από την εφαρμογή ενεργών συστατικών περιποίησης του δέρματος.

Η αντιγήρανση είναι ένα άλλο τεράστιο όφελος του διπλού καθαρισμού. «Το να μην καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε προχωρημένη γήρανση και οξείδωση που ισοδυναμεί με καφέ κηλίδες και ρυτίδες. Ο καθαρισμός του δέρματός σας χωρίς να αφαιρέσετε τον όξινο μανδύα θα κάνει το δέρμα σας πιο υγιές, πιο ενυδατωμένο και θα βοηθήσει το δέρμα σας να γεράσει καλύτερα μακροπρόθεσμα», λέει η Lozina.

Παρενέργειες 

Εάν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα διπλού καθαρισμού που χρησιμοποιείτε. «Ο διπλός καθαρισμός πολύ συχνά μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του δέρματος, κάνοντας το δέρμα να υπερπαράγει λάδι για να υπεραντισταθμίσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι χρήσιμο για ήδη προβληματικές περιοχές του δέρματος», λέει ο Δρ Graf.

Πώς να κάνετε διπλό καθαρισμό

Η νύχτα είναι η ιδανική ώρα για διπλό καθαρισμό προκειμένου να αφαιρεθεί το υπάρχον μακιγιάζ και η ρύπανση από την ημέρα. Ο Δρ Jadgeo, προτείνει διπλό καθαρισμό, κάθε βράδυ και χρήση απαλού καθαρισμού με ένα βήμα το πρωί.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε όταν πρόκειται για προϊόντα για τη μέθοδο διπλού καθαρισμού. Μπορείτε να καθαρίσετε με ένα καθαριστικό λαδιού, balm ή μικκυλιακό νερό για να απομακρύνεται το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τη λιπαρότητα στο πρόσωπο και στη συνέχεια με το αγαπημένο σας καθαριστικό προσώπου, λέει ο Δρ Graf.

Balm καθαρισμού

Τα περισσότερα balms καθαρισμού έχουν πιο παχύρρευστη σύσταση που κάνει μασάζ στο δέρμα και στη συνέχεια λιώνει σε ένα γαλακτώδες καθαριστικό. Διασπά το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σας, ώστε να μπορείτε απλά να το ξεπλύνετε αφού σχηματιστεί η γαλακτώδης υφή καθαρισμού. Στη συνέχεια, πάρτε το αγαπημένο σας καθαριστικό για να καθαρίσετε το δέρμα σε βάθος.

Λάδι καθαρισμού

Η πλειονότητα των ελαίων καθαρισμού έχει παρόμοια αίσθηση με ένα λάδι προσώπου. Η Lozina προτείνει, να απλώσετε ένα λάδι καθαρισμού σε στεγνό δέρμα με στεγνά χέρια και να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο για να χαλαρώσετε το μακιγιάζ. Ακολουθεί ένα λάδι καθαρισμού με ένα αφρώδες τζελ καθαρισμού για να καθαρίσει πλήρως το δέρμα.

Μικκυλιακό νερό

Παρόμοια με τη συνοχή των τυπικών ντεμακιγιάζ, το μικκυλιακό νερό έχει υφή σαν νερό που αφαιρεί το επιφανειακό μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να εφαρμόσετε το μικκυλιακό νερό πριν από το κανονικό σας καθαριστικό. Εφαρμόστε σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, το SPF, τους ρύπους και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης 

Πρωινός καθαρισμός προσώπου: Μήπως κάνετε αυτό το λάθος;

Οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα από τους άνδρες, με λιγότερη ώρα άσκησης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.