9 τρόποι για να κρύψετε το προγούλι

Το προγούλι ή διπλοσάγονο είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, εκτός από πλαστική χειρουργική. Ακόμα και με την απώλεια βάρους, μπορεί να μειωθεί, αλλά θα είναι εκεί.

Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να το κρύψετε ή να τραβήξετε αλλού τα βλέμματα.

Πώς να κρύψετε το προγούλι

1. Με το περίγραμμα του μακιγιάζ

Το περίγραμμα στο μακιγιάζ μεταμορφώνει τις γωνίες, καθώς βοηθά στον καθορισμό και την επιμήκυνση της γραμμής του σαγονιού.

Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε μια ματ φόρμουλα και να βρείτε την καλύτερη απόχρωση για εσάς, συνήθως μια απόχρωση που είναι δύο τόνους πιο σκούρα από τον τόνο του δέρματός σας και έχει ψυχρούς ή γκριζωούς τόνους.

Για να εφαρμόσετε το περίγραμμα, κάντε το περίγραμμα ακριβώς πάνω από το οστό της γνάθου σας και ακριβώς κάτω από το οστό της γνάθου σας. Με μια πιο ανοιχτή απόχρωση – μπορεί να είναι το concealer -τονίστε το οστό της γνάθου. Βεβαιωθείτε ότι συνδυάζετε τις αποχρώσεις χωρίς σκληρές γραμμές ή μπαλώματα. Μόλις αναμειχθούν ταμπονάρετε με πούδρα.

2. Εκμεταλλευθείτε το ρουζ

Το contouring δεν είναι η μόνη τεχνική μακιγιάζ που μπορεί να καμουφλάρει ένα διπλό πηγούνι. Το ρουζ μπορεί και αυτό να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε το ρουζ όχι μόνο μάγουλα, αλλά και στους κροτάφους, κάτω από την κοιλότητα του ζυγωματικού, και κάτω από τη γραμμή του σαγονιού.

3. Τονίστε τα μάτια σας

Ακόμα ένα κόλπο στο μακιγιάζ για να κρύψετε ένα διπλό πηγούνι είναι να παίξετε με τα μάτια σας.

Είναι μια στρατηγική κίνηση για να κατευθύνετε όλα τα βλέμματα προς τα πάνω, μακριά από το διπλό πηγούνι. Τονίστε με eyeliner για να μεγαλώσετε το σχήμα των ματιών.

4. Δοκιμάστε ένα lob χτένισμα

Τα μαλλιά σας μπορούν επίσης είτε να αποκαλύψουν είτε να κρύψουν ένα διπλό πηγούνι. Δοκιμάστε ένα lob ή ένα long bob χτένισμα, γιατί έτσι θα επιμηκύνετε το πρόσωπο και το λαιμό, τραβώντας την προσοχή στα μαλλιά σας και όχι στο πηγούνι.
Δώστε προσοχή στις άκρες, έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση και όγκος στα μαλλιά σας.
Αυτό που θα πρέπει να ποφύγετε είναι το μήκος των μαλλιών να μην είναι στο ίδιο ύψος με το πηγούνι.

5. Προσθέστε εξτένσιον μαλλιών

Τα εξτένσιον μαλλιών μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε όγκος και μήκος, απομακρύνοντας την προσοχή από την περιοχή του πηγουνιού.

6. Χωρίστρα στο πλάι

Επιδιώξτε τα μαλλιά σας να μην πλαισιώνουν πολύ το πρόσωπο, για να μην τονίζεται το στρογγυλό σχήμα ή το διπλοσάγονο.
Δοκιμάστε την χωρίστρα στο πλάι, με στόχο να πέφτουν τα μαλλιά σας στο ύψος των ζυγωματικών. Αυτό θα τραβήξει το μάτι στο επάνω μέρος του προσώπου και μακριά από την περιοχή του πηγουνιού σας.

7. Φορέστε ρούχα που αναδεικνύουν τους ώμους σας

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράτε μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και στο πρόσπωο.

Τα σακάκια και τα παλτό μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή στους ώμους, αλλά αποφύγετε τους στενούς γιακάδες γιατί κατευθύνουν το μάτισ την περιοχή του λαιμού.
Σκεφθείτε επίσης την μονοχρωμία στο ντύσιμο γιατί επιμηκύνει τη σιλουέτα.

8. Κασκόλ και άλλα αξεσουάρ

Το να φοράτε ένα φουλάρι είναι ένας προφανής τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή από το πηγούνι, αλλά επιλέξετε τα σωστά σχέδια και χρώματα για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποφύγετε τα έντονα μοτίβα που τραβούν την προσοχή στο λαιμό και προτιμήστε απαλά μοτίβα που ταιριάζουν με τα χρώματα των μαλλιών και των ματιών σας για να τραβήξετε το βλέμμα προς τα πάνω, αποσπώντας την προσοχή από την περιοχή του πηγουνιού.

Επιλέξτε statement αξεσουάρ που προσελκύουν την προσοχή σε άλλες περιοχές του προσώπου και του σώματός σας. Για παράδειγμα, φαρδιές ζώνες, κολιέ ή ένα ζευγάρι statement γυαλιά ηλίου.

9. Φωτογραφίες και selfies

Προσπαθήστε να έχετε το πηγούνι λίγο πιο κάτω, στην πόζα για φωτογραφία. Οι φωτογραφίες με πλάγιο προφίλ μπορεί να τραβούν περισσότερο την προσοχή στο διπλό πηγούνι.
Να θυμάστε να χαμογελάτε, γιατί εξαφανίζεται το διπλοσάγονο, δεν απαιτεί μακιγιάζ και κάνει τους άλλους να χαίρονται όταν σας βλέπουν.

Διαβάστε επίσης

Τα πάντα για τη λίστα χειρουργείου και τα απογευματινά χειρουργεία – Σύγκριση τιμών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

7 + 1 μύθοι για τα ζωικά λίπη 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.