Η σημασία της άσκησης στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο

Ανοικτή συζήτηση με σκοπό να τονίσει τα οφέλη της θεραπευτικής άσκησης για τους ογκολογικούς ασθενείς, διοργανώνει, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ),

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η διεπιστημονική ομάδα του Sports Excellence με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής, Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας συναντά, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00, στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ, κορυφαίους ερευνητές, επαγγελματίες υγείας και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσω ενός ανοικτού διαλόγου με το κοινό ανταλλάσσει απόψεις, μοιράζεται την εμπειρία του και ανοίγει το δρόμο για την ενσωμάτωση της άσκησης στην ογκολογική φροντίδα.

Η σημασία της άσκησης

Η συζήτηση έρχεται, μεταξύ άλλων, να συνοψίσει τα αποτελέσματα μίας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας ίδρυσης ενός δικτύου ερευνητών (European Network Exercise Oncology | ENEO)  στο οποίο συμμετέχοντες στη θεραπευτική άσκηση εξειδικευμένων κέντρων από όλο τον κόσμο θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο γνωσιακών πόρων, τεχνογνωσίας και κοινής γνώσης, ενισχύοντας τον αντίκτυπο των ερευνητικών τους προσπαθειών.

Η διαδραστική εκδήλωση παρέχει την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί αναλυτικά για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας όπως αυτά αποτυπώνονται από τα εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με καρκίνο σε όλα τα στάδια μίας δύσκολης διαδρομής.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, αναπτύσσει την επιστημονική υποστήριξη και την παροχή συμβουλευτικών παρεμβάσεων σε ταλαντούχους νεαρούς αθλητές, (αξιολόγηση απόδοσης, φάκελος υγείας, παρακολούθηση, συμβουλευτική), με σκοπό την διαχρονική εξέλιξη τους σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με την Ε.Ο.Ε, Εθνικές Ομοσπονδίες, συλλόγους, Δήμους.

Αποτελεί ένα κέντρο υψηλού αθλητισμού μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, ASPC) από το 2017.
Υποστηρίζει προγράμματα θεραπευτικής άσκησης για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νοσημάτων σε όλες τις ηλικίες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων (ειδικών πληθυσμών).

Διαβάστε επίσης 

Τα οφέλη της άσκησης κατά την εμμηνόπαυση

5 τύποι άσκησης που ανανεώνουν τον εγκέφαλο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.