Τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν ότι έχετε άγχος

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων, αλλά εκδηλώνεται και στο πρόσωπο. Το άγχος μπορεί να παρατηρηθεί στο δέρμα του προσώπου και του σώματος, αναφέρει η δερματολόγος, Dr. Heather Woolery-Lloyd. Σύμφωνα με την ειδικό, οι κύριες αιτίες της εκδήλωσης στρες στο δέρμα μπορούν να αποδοθούν σε ορμονικές διακυμάνσεις που επηρεάζουν την ισορροπία του δέρματος, για παράδειγμα αυξάνοντας τη φλεγμονή, την παραγωγή σμήγματος ή την έλλειψη του, προκαλώντας την εμφάνιση ερεθισμών, έως την ανάπτυξη πραγματικών δερματολογικών παθολογιών.

Τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν ότι έχετε άγχος

Αυξημένη παραγωγή σμήγματος

Η κορτιζόλη μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος που, εκτός από το polishing στο πρόσωπο με ξαφνικό τρόπο, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ατελειών και μαύρων στιγμάτων.

Ακμή

Τα σπυράκια που εμφανίζονται στην περιοχή του πηγουνιού και της γνάθου έχουν ορμονική προέλευση αλλά και έντονο άγχος.

‘Εκζεμα και ψωρίαση

Είναι και οι δύο χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες που μπορεί να εκδηλωθούν ή να τονιστούν σε περιόδους υψηλού στρες, μέσω κόκκινων πλακών στο δέρμα που εμφανίζονται σε διαφορετικές περιοχές, λέει η Woolery-Lloyd. Με την ψωρίαση μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Το έκζεμα τείνει να είναι στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής, τα χέρια και τους γλουτούς.

Ροδόχρους ακμή

Εκδηλώνεται μέσω των περιοχών του προσώπου που είναι πολύ κόκκινες, φλεγμονώδεις και με φλύκταινες. Εμφανίζεται επειδή το στρες μειώνει την ικανότητα του δέρματος να καταπολεμά τη φλεγμονή, αλλάζοντας τον φραγμό του δέρματος.

Κνίδωση

Η δερματίτιδα από στρες εμφανίζεται με φαγούρα και κόκκινίλες, όπου μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές του σώματος και ποικίλλουν σε μέγεθος, εμφανίζονται και εξαφανίζονται και στη συνέχεια επανεμφανίζονται σε στιγμές μεγαλύτερης ψυχοσωματικής έντασης.

Μαύροι κύκλοι

Όπως και με πολλές άλλες ψυχολογικές καταστάσεις, η σχέση μεταξύ ύπνου και άγχους φαίνεται να είναι αμφίδρομη. Τα άτομα με άγχος τείνουν να αντιμετωπίζουν περισσότερες διαταραχές του ύπνου, αλλά η στέρηση ύπνου μπορεί να εντείνει τα αισθήματα άγχους.

H έλλειψη ύπνου, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και η κούραση αποτυπώνονται κάτω από τα μάτια σας με τη μορφή μαύρων κύκλων, αναφέρει η Woolery-Lloyd.

Διαβάστε επίσης

Το μπαχαρικό που απομακρύνει τα μαύρα στίγματα και προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο

Θεραπείες προσώπου που αντιστρέφουν τον χρόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.