12 χριστουγεννιάτικες ιδέες για εσάς και την κόρη σας

Δημιουργήστε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με την κόρη σας, με τις ιδέες που σας προτείνουμε. Οι γιορτές και γενικά οι διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τιμήσετε μια παλιά παράδοση ή να ξεκινήσετε μια νέα.

Μητέρες και κόρες μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό και αυτή η περίοδος είναι οι καλύτερη για κοινές δραστηριότητες και εμπειρίες. Εδώ, είναι κάποιες χριστουγεννιάτικες ιδέες για διάφορα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μαμάδες και οι κόρες μαζί.

1. Ανακαλύψτε μία Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Είτε φτιάξετε μία παλιά συνταγή των γιαγιάδων της οικογένειας, είτε ανακαλύψετε μία νέα συνταγή, φτιάξτε κάτι μαί – γλυκό ή αλμυρό – για να μπείτε στο πνεύμα της εποχής. Και αν πετύχει, μπορείτε να το κάντε κάθε χρόνο.

2. Επισκεφθείτε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό

Σε κάθε πόλη της Ελλάδας υπάρχει πλέον και ένα χριστουγεννιάτικο χωριό ή μία χριστουγεννιάτικη αγορά. Και αν σας φαίνεται κοντά, μπορεί να επιλέξετε ένα ταξίδι αστραπή μόνο για τις δύο σας.

3. Ξεφυλλίστε τα οικογενειακά άλμπουμ

Ξεφυλλίστε τα άλμπουμ φωτογραφιών. Ποτέ δεν ξέρεις τι αστείες οικογενειακές ιστορίες θα προκύψουν από ένα απόγευμα αναπολήσεων. Μην ξεχάσετε να παρασκευάσετε ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο πριν.

4. Στολίστε το σπίτι

Αν και όλη η οικογένεια είναι καλό να παίρνει μέρος στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αυτές οι στιγμές είναι πολύτιμες. Μην ξεχάσετε να βάλετε και εκείνα τα στολίδια, που είχε φτιάξει στον παιδικό σταθμό.

5. Στρώστε ένα γιορτινό τραπέζι

Προετοιμάστε το γιορτινό τραπέζι, με πλύσιμο των πιάτων, σιδέρωμα των τραπεζομάντηλων και σχεδιασμό του μενού.

6. Γίνετε εθελόντριες μαζί

Γιορτάστε την εποχή της προσφοράς, μοιράζοντας τον χρόνο σας με έναν τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή μια κοινοτική πρωτοβουλία, που εξυπηρετεί έναν σκοπό, που σας ενδιαφέρει. Π.χ. βιβλία ή παιχνίδια για το νοσοκομείο της περιοχής, βόλτα τα σκυλιά σε ένα κοντινό καταφύγιο ζώων ή συμμετοχή σε έναν καθαρισμό απορριμμάτων.

7.Τηλεφωνήστε σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς

Ένα τηλεφώνημα ή μία βιντεοκλήση σε ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας ή φίλο, που δεν θα τον δείτε τις γιορτές, είναι μία πολύ ευγενική χειρονομία.

8. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά και μοιράστε στους γείτονες

Φτιάξτε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες ή ένα χριστουγεννιάτικο ποτό και προσφέρετε μερικά στους γείτονες.

9. Δείτε μαζί χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες, παλιές ή νέες, έχουν μία γερή δόση γιορτών και αν πρόκειται για κωμωδίες, ακόμα καλύτερα. Προγραμματίστε την ταινία που θέλετε να δείτε, βάλτε πιτζάμες και χουχουλιάστε στον καναπέ, πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι με κανέλα.

10. Παρακολουθήστε μία παράσταση

Είτε πρόκειται για μπαλέτο, είτε για όπερα, είτε για μία θεατρική παράσταση, κλείστε εισιτήρια και απολαύστε το θέαμα μαζί με την κόρη σας. Θα το θυμάται για χρόνια.

11.Φτιάξτε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος

Φέτος, φτιάξτε τη δική σας συσκευασία δώρου. Αγοράστε ένα ρολό χαρτί χειροτεχνίας, μαρκαδόρους ή πινέλα και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ανθίσει. Εναλλακτικά, τυλίξτε τα δώρα σε απλό χαρτί χειροτεχνίας, σχεδιάστε και γράψτε σημειώσεις με νόημα που δείχνουν την αγάπη σας στον παραλήπτη.

12. Πηγαίνετε μαζί για τα δώρα των Χριστουγέννων

Πηγαίνετε για ψώνια με την κόρη σας! Τι πιο διασκεδαστικό από το να περάσετε ένα απόγευμα, χαζεύοντας βιτρίνες στολισμένες με γιορτινές διακοσμήσεις και επιλέγοντας δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Επιπλέον, γίνεται ακόμη καλύτερο, όταν σταματάτε για ένα χριστουγεννιάτικο ρόφημα ή ένα χριστουγεννιάτικο σνακ.

Διαβάστε επίσης

10 φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους

Τζανάκης στο HS: SOS για τις εμπορικές άδειες των καπνικών προϊόντων, ανεξέλεγκτη χρήση από εφήβους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.