4 κόλπα του TikTok για το πλύσιμο, που καταστρέφουν τα ρούχα σας

Το TikTok έχει όλα τα κόλπα για το πλύσιμο στο πλυντήριο, αλλά κάποια από αυτά μπορεί να καταστρέψουν τα ρούχα σας.

Ο αριθμός των προβολών στα κόλπα του TikTok δεν είναι πάντα ανάλογος με την αποτελεσματικότητα. Πολλές από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα στα ρούχα και τα λευκά είδη σας.

4 κόλπα του TikTok για το πλύσιμο, που καταστρέφουν τα ρούχα σας

Laundry Stripping (Μούλιασμα με βόρακα και σόδα)

Με περισσότερες από 182 εκατομμύρια προβολές το #laundrystripping, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς αυτή η μέθοδος καθαρισμού έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Ωστόσο, η “απογύμνωση” μπορεί να είναι απίστευτα σκληρή στα ρούχα σας. Συνήθως, το laundry stripping γίνεται ως εξής: Μουλιάζετε τα ρούχα σε καυτό νερό στην μπανιέρα. Έχετε προσθέσει στο νερό 1/4 φλιτζάνι βόρακα, 1/4 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος (όχι σόδα μαγειρικής) και 1/2 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αφήστε τα ρούχα τουλάχιστον 4 ώρες. Θα δείτε το νερό καφέ και θολό, γιατί αυτή η διαδικασία αφαιρεί όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικών, σκόνης, βρωμιάς και έλαιων του δέρματος. Στραγγίστε και στύψτε τα ρούχα σας και περάστε τα σε έναν πλήρη κύκλο πλύσης στο πλυντήριο χωρίς απορρυπαντικό ή μαλακτικό. Εάν δεν είναι πλήρης κύκλος πλύσης, βάλτε τα τουλάχιστον σε έναν κύκλο ξεβγάλματος και στυψίματος στο πλυντήριό σας. Στεγνώστε τα αντικείμενα χωρίς φύλλα στεγνωτηρίου.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδυναμώσει τις ίνες του υφάσματος, οδηγώντας σε τρυπήματα ή σε συρρίκνωση, ενώ ο βόρακας δημιουργεί μια αλκαλική κατάσταση, η οποία μπορεί επίσης να αποδυναμώσει περαιτέρω τις ίνες. Η θερμοκρασία του νερού και γενικώς η διαδικασία αυτή μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια βαφής.

Φτιάχνοντας το δικό σας απορρυπαντικό

Ένας δημοφιλής τρόπος για να μειώσετε το κόστος είναι να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό. Αν και αυτά τα βίντεο είναι δελεαστικά για παρακολούθηση, η μέθοδος δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα και μπορεί τα ρούχα να μην πλυθούν επαρκώς. Αυτά τα σπιτικά καθαριστικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αόρατες βρωμιές και οσμές.

Ανάμειξη διαφορετικών απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων

Όπως το απορρυπαντικό DIY, η ανάμειξη απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων στο σπίτι ακούγεται καλή ιδέα θεωρητικά, ειδικά αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε μετρητά, αλλά αυτό δεν είναι τόσο οικονομικό. Συνήθως, δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα παραδοσιακά απορρυπαντικά, επειδή δεν έχουν παρασκευαστεί και δοκιμαστεί από επιστήμονες, και επομένως μπορεί να αφήσουν τα ρούχα σας ανεπαρκώς πλυμένα. Τα προϊόντα πλυντηρίου έχουν σχεδιαστεί για να είναι σταθερά και αποτελεσματικά για μια συγκεκριμένη δόση.

Βάζοντας ξύδι σε κάθε φορτίο ρούχων στο πλυντήριο

Το ξύδι είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση των μυρωδιών, αλλά δεν κάνει θαύματα στα ρούχα. Το ξύδι που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ για το φαγητό δεν είναι πολύ συμπυκνωμένο, επομένως η προσθήκη του στο νερό στο πλυντήριό σας δεν θα μειώσει το pH αρκετά για να έχετε πλήρη οφέλη, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε πέντε φλιτζάνια ή περισσότερα. Στην πραγματικότητα, το χαμηλό pH του ξιδιού εξουδετερώνεται σχεδόν αμέσως όταν συναντά νερό, που σημαίνει ότι χάνει την καθαριστική του δύναμη σχεδόν αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης

Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s – Τι σημαίνει το να ζεις με HIV σήμερα

Νέα βάρη για τον Αγγέλη, περιοδείες για τη Λίλιαν και χαμόγελα για τον Γιάννη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.