Αφυδατωμένο και θαμπό πρόσωπο: 4 κινήσεις για λάμψη και φρεσκάδα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη αντικρίζεις ένα θαμπό, κουρασμένο πρόσωπο με βαθιές γραμμές έκφρασης, κοκκινίλες και ερεθισμούς, που έχει χάσει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του. Το έντονο, καθημερινό άγχος, η κακή διατροφή, η ελλιπής κατανάλωση νερού είναι αναμφίβολα τρεις βασικές αιτίες που «στραγγίζουν» την επιδερμίδα και διαταράσσουν την υγιή της όψη.

Αιτίες

Πολλοί παράγοντες μπορεί μνα οδηγήσουν σε ένα αφυδατωμένο πρόσωπο, όπως τα σκληρά προϊόντα, η υπερβολική απολέπιση, το ζεστό νερό, η έλλειψη υγρασίας και η ατμοσφαιρική ρύπανση, σημειώνει η Mona Gohara, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος και αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale School of Medicine.

Όπως εξηγεί, το ποτό, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή ή ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση του προσώπου. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης δερματικές παθήσεις—όπως ακμή, έκζεμα και ψωρίαση—που αποδυναμώνουν τον δερματικό τους φραγμό.

Σημάδια

Ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα

Λιπαρό και ξεφλουδισμένο δέρμα

Ερυθρότητα

Ερεθισμός

Ευαισθησία

Κνησμός

Αίσθημα σφιξίματος δέρματος

Αίσθημα τσιμπήματος κατά τη χρήση προϊόντων περιποίησης

Συμβουλές για να επαναφέρεις τη λάμψη και τη φρεσκάδα στο πρόσωπο

Απαλό καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, ενυδατικό καθαριστικό με υφή που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από σκληρές για το πρόσωπο ουσίες, λέει η αισθητικός Erica Choi, ιδρύτρια της Superegg. Και προσθέτει, «Αποφύγετε το ζεστό νερό και προτιμήστε το χλιαρό νερό. Στεγνώστε απαλά το δέρμα σας με μια απαλή, καθαρή πετσέτα μετά τον καθαρισμό αντί να το τρίψετε».

Ενυδάτωση

Η υγρασία είναι το κλειδί για την υγεία του δέρματος και πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά ακόμα και αν έχετε λιπαρό δέρμα. Στην πραγματικότητα, η Δρ Gohara λέει ότι εάν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός, τότε είναι σοφό να διπλασιάσετε την ενυδατική σας κρέμα. «Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια βάση υαλουρονικού με μια πιο παχύρρευστη κρέμα επανόρθωσης από πάνω», λέει.

Η Choi συμφωνεί, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναζητήσετε μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει συστατικά όπως γλυκερίνη και οξέα φρούτων, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση των επιπέδων υγρασίας στο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε αντιοξειδωτικά κάθε πρωί

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό ότι ερεθίζουν και διασπούν το δέρμα. Είναι επίσης υπεύθυνα για τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, της χαλάρωσης του δέρματος και των κηλίδων από τον ήλιο. Η χρήση ενυδατικής κρέμας ή ορού με αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση αυτής της βλάβης.

Να προσέχετε την έκθεση στον ήλιο

Ομοίως, προστατέψτε το δέρμα σας από τις ισχυρές ακτίνες UV του ήλιου φορώντας SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα. «Η έκθεση στον ήλιο κάνει σχεδόν τα πάντα χειρότερα, συμπεριλαμβανομένου του ερεθισμού», λέει ο πιστοποιημένος δερματολόγος Angelo Landriscin. «Χρησιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για προστασία από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένων προστατευτικών ρούχων, καπέλων, αναζήτησης σκιάς και, φυσικά, αντηλιακού για το πρόσωπο».

Διαβάστε επίσης 

3 θεραπείες προσώπου για να είστε λαμπερές στις γιορτές

Σε πρώτο πρόσωπο: Εάν είχα ψηλαφίσει πιο νωρίς τον καρκίνο στον μαστό, μπορεί να είχα γλιτώσει τη χημειοθεραπεία

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.