Πώς να βρείτε κάτι, που έχετε χάσει; 11 κόλπα που θα βοηθήσουν στο ψάξιμο

Πώς να βρείτε κάτι που έχετε χάσει; Αν ξαφνικά δεν βρίσκετε κάτι, ακόμα και αν είναι συναισθηματικά ή οικονομικά πολύτιμο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσετε και την ψυχραιμία σας.

Το έχουμε ζήσει όλοι. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε από το σπίτι και δεν βρίσκουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Ακόμα και οι πιο οργανωμένοι άνθρωποι με τα πιο οργανωμένα σπίτια έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα για να βρείτε κάτι που έχετε χάσει.

Το πρώτο πράγμα για να βρείτε κάτι που έχετε χάσει

Πολύ συχνά, το πραγματικό κόλπο είναι ένα ήρεμο μυαλό. Το να ακούς ότι πρέπει να ηρεμήσεις είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή. Αλλά ίσως να είναι το μόνο πράγμα που βοηθά αμέσως.

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση:

  • Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές ακριβώς εκεί που βρίσκεστε.
  • Εστιάστε στη στιγμή και προσπαθήστε να αποκλείσετε προσωρινά άλλους περισπασμούς.
  • Προσπαθήστε να διώξετε αρνητικές σκέψεις όπως ότι “χάθηκε για πάντα”, το “αυτομαστίγωμα” και τις ενοχές.

11 κόλπα που θα βοηθήσουν στο ψάξιμο

1. Ελέγξτε ξανά πού πρέπει να είναι
Ναι, μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά όταν κινείστε γρήγορα, είναι εύκολο να χάσετε κάτι που βρισκόταν στη σωστή θέση του. Ξεκινήστε το κυνήγι αναζήτησης επιστρέφοντας στο μέρος όπου υποτίθεται ότι ήταν το αντικείμενο.

2. Ελέγξτε το σημείο που είχε χαθεί και παλαιότερα
Σας αρέσει να βγάζετε τα δαχτυλίδια όταν γυρνάτε σπίτι; Θέλει η γάτα να ανακατεύει τα κλειδιά σας; Συνεχίστε την αναζήτηση, κοιτάζοντας το επόμενο πιο προφανές σημείο. Εάν το αντικείμενο είχε χαθεί σε αυτό το σημείο πριν, υπάρχει πιθανότητα να είναι ξανά εκεί.

3. Επαναλάβετε τα βήματά σας
Η επανάληψη των τελευταίων κινήσεων μπορεί να ενισχύσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας; Σύμφωνα με το Harvard Health, το να περπατάς προς τα πίσω ή να φαντάζεσαι ότι περπατάς προς τα πίσω μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις χαμένα αντικείμενα.

Πατήστε το rewind στον εγκέφαλό σας μέχρι το σημείο που κρατήσατε τελευταία φορά το αντικείμενο σας. Το να κινηθείτε οπτικά στο μυαλό σας μέσα από αυτά που είδατε, κάνατε και είπατε μπορεί να σας υπενθυμίσει πού τοποθετήσατε το αντικείμενο.

4. Ελέγξτε πού χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά το αντικείμενο
Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται παρόμοιο με το να επαναφέρετε τα βήματά σας, το κόλπο μπορεί να παρακινήσει τη μνήμη σας με έναν νέο τρόπο. Το κόλπο μπορεί επίσης να λειτουργήσει με αντικείμενα που χρησιμοποιούμε και έξω από το σπίτι, όπως τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Επιστρέψτε στο αυτοκίνητο και ελέγξτε ξανά ότι τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το τηλέφωνο ή τα γυαλιά ηλίου σας δεν έπεσαν ανάμεσα σε μικρούς χώρους ή στο έδαφος κατά τη μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο.

5. Εξερευνήστε όλους τους χώρους του καθιστικού
Οι χώροι του καθιστικού είναι συνήθως τα μέρη όπου εμφανίζονται τα χαμένα αντικείμενα, όπως

  • Ενδιάμεσα και γύρω από τα μαξιλάρια του καναπέ
  • Βοηθητικά τραπέζια, τραπεζάκια σαλονιού ή στο τραπέζι της τραπεζαρίας
  • Κάτω από καναπέδες, καρέκλες και γύρω από καρέκλες τραπεζαρίας
  • Γύρω από τον χώρο φαγητού στην κουζίνα
  • Χώροι καθιστικού βεράντας

6. Κάντε ησυχία
Είτε ψάχνετε για ένα τηλέφωνο που βουίζει είτε ελπίζετε ότι το κολιέ σας θα κάνει θόρυβο στο έδαφος όταν τινάζετε τα σεντόνια, η σιωπή μπορεί να είναι το κλειδί για να βρείτε κάτι που χάσατε. Επιπλέον, η σταθερή ακινησία που προέρχεται από την προσπάθεια να παραμείνετε σιωπηλοί μπορεί να βοηθήσει αρκετά το μυαλό σας ώστε να σκεφτεί πιο καθαρά και να πιάσει τυχόν ήχους που θα μπορούσαν να σας δώσουν μια ιδέα για το πού βρίσκεται.

7. Αλλάξτε τον φωτισμό
Ανάψτε όλα τα φώτα και ανοίξτε τις κουρτίνες στο δωμάτιο όπου πιστεύετε ότι χάσατε το αντικείμενο και ξαναεπισκεφτείτε τις περιοχές όπου ξεκινήσατε.

8. Καθαρίστε το σπίτι
Εάν έχετε περισσότερο χρόνο για να βρείτε το εν λόγω αντικείμενο, το βασικό και προσεκτικό καθάρισμα μπορεί να είναι το κλειδί για τον εντοπισμό του.

9. Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο
Καλέστε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να συμμετέχει στο κυνήγι. Μπορεί να δει τον χώρο με άλλα μάτια ή ακόμα καλύτερα να θυμάται που το είδε τελευταία φορά.

10. Καλέστε το σημείο όπου ήσασταν πριν
Αν είναι ξεκάθαρο ότι το αντικείμενο δεν βρίσκεται μέσα στο σπίτι, επεκτείνετε την περιοχή αναζήτησής σας. Καλέστε το καφέ, το γυμναστήριο ή την τράπεζα όπου πήγατε προτού χάσετε το αντικείμενο σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν το έχουν βρει. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει, μπορείτε να αποκλείσετε αυτό το σημείο.

11. Κάντε σχέδια αντικατάστασης
Εάν τελικά όλες οι προσπάθειες εντοπισμού έχουν αποβεί μάταιες, ηρεμήστε και οργανωθείτε για την αντικατάστασή του.

Εάν είναι ένα αντικείμενο που χρειάζεστε το συντομότερο δυνατό, όπως η άδεια οδήγησης ή το πορτοφόλι σας, κάντε σχέδια για να αντικαταστήσετε γρήγορα όλα όσα χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος παγκρέατος: Συστατικό-μίμος επιβραδύνει τη νόσο

Ταψί στο φούρνο: Πότε να χρησιμοποιήσετε γυάλινο, μεταλλικό ή πήλινο;

Ο «φοβικός» Μιχάλης, οι καραμπόλες στο ΙΦΕΤ και η επανεμφάνιση του Άδωνι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.