7 ευγενικές φράσεις στο πρώτο ραντεβού που στην πραγματικότητα είναι προσβλητικές

Το πρώτο ραντεβού είναι ο καθρέφτης του καλύτερου εαυτού που θέλετε να παρουσιάσετε και κάποιες ευγενικές φράσεις μπορεί να είναι τελικά προσβλητικές. Και ίσως γι αυτό να μην υπάρξει δεύτερο.

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνετε ασυναίσθητα στην προσπάθειά σας να φανείτε ευγενικοί, αλλά το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο.

1. Είσαι πολύ όμορφος/η. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχεις σχέση…

Αυτό είναι προβληματικό για δύο λόγους. Πρώτον, κάνει την εμφάνιση και τα σωματικά χαρακτηριστικά πρωταρχικά. Δεύτερον, το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος αξίζει μία σχέση μόνο αν είναι ευπαρουσίαστος.

2. Τι είναι αυτό που σε κάνει καλό σύντροφο;

Φροντίστε να μην δημιουργήσετε συνθήκες συνέντευξης για δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για ερωτήσεις του στυλ “πώς βλέπεις τον εαυτό σου μετά από πέντε χρόνια;”.

3. Ω, είσαι γιατρός; Δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό…

Όλοι κάνουμε εκτιμήσεις με βάση την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτές τις κρίσεις.

Είναι προσβλητικό να υποθέσει κανείς ότι κάποιος δεν μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη δουλειά με βάση την εμφάνισή του ή τον τρόπο που ενεργεί.

4. Θα σου πήγαινε πολύ αν είχες διαφορετικά τα μαλλιά σου

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε κομπλιμέντα για την εμφάνιση ενός ατόμου λέγοντάς του ότι μια συγκεκριμένη εμφάνιση θα του ταίριαζε. Ωστόσο, το να κάνεις συστάσεις για την εμφάνισή του, χωρίς να στο ζητήσει, είναι προσβλητικό. Σέβεσαι το άτομο για αυτό που είναι και τις επιλογές που έχει κάνει.

5. Χωρίς προσβολή…

Η προσθήκη της φράσης “χωρίς προσβολή” σε μια δήλωση, είναι στα όρια της κόκκινης γραμμής.

Ξεκινώντας με το “χωρίς προσβολή” ξέρετε ότι αυτό που πρόκειται να πείτε μπορεί να είναι προσβλητικό, οπότε γιατί να το πείτε;

6. Τα πας καλά με την οικογένειά σου;

Αν και είναι σίγουρα φυσιολογικό να ρωτάτε για την οικογένεια, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ των ευγενικών και των παρεμβατικών ερωτήσεων. Αποφεύγετε υπερβολικά προσωπικές ερωτήσεις, εάν πρόκειται για πρώτο ραντεβού.

Δεν είναι η ώρα να θίξετε οικογενειακά ζητήματα ή να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιον να ανοίξει την ψυχή του. Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν βγαίνετε πρόσφατα με κάποιον με παιδιά. Μην κάνετε πολλές ερωτήσεις για τα παιδιά, καθώς πολλοί γονείς δεν θέλουν να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία για το παιδί τους μέχρι να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άτομο που έχουν βγει πρώτο ραντεβού.

7. Ωωω, ωραίο αυτοκίνητο! Πρέπει να είσαι καλά οικονομικά…

Μέσα από τα ρούχα, την εμφάνιση ή το αυτοκίνητο, μπορεί να αποκαλυφθεί η οικονομική κατάσταση κάποιου. Ωστόσο, ο σχολιασμός των ενδείξεων πλούτου —ή της έλλειψής τους— είναι πολύ λανθασμένος. Το να ρωτάτε, έστω και έμμεσα για το εισόδημα ή το αυτοκίνητο που έχει, είναι αγενές. Στέλνετε μήνυμα ότι πιστεύετε πως η αξία κάποιου συνδέεται με τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης

Πώς να χάσω ένα κιλό

Εμβολιασμοί COVID-19: Το «κοκτέιλ» ιών, οι συστάσεις και τα fake news

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.