Η άσκηση που αλλάζει το σώμα σας από την πρώτη στιγμή

Η άσκηση σε συνδυασμό με σωστή διατροφή θεωρείται ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο πρόληψης διαφόρων χρόνιων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η νόσος Αλτσχάιμερ καθώς και διάφορες μορφές καρκίνου.

Συχνά όταν ξεκινάει κανείς να γυμνάζεται θέλει πραγματικά να δει τα αποτελέσματα της άσκησης στο σώμα του, όσο το δυνατό συντομότερα. Ως ένα βαθμό αυτό ισχύει καθώς η άσκηση μας κάνει αμέσως να αισθανόμαστε καλύτερα με την έκκριση ενδορφινών που προκαλεί, αλλά στην πλειονότητα των ασκήσεων τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγο πιο μακροπρόθεσμα, εφόσον επιθυμούμε μια καλύτερη σιλουέτα, απώλεια βάρους και μυϊκή ανάπτυξη,αναφέρει ο personal trainer, με έδρα το Μανχάταν, Brad Schoenfeld.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης

Ανεβαίνουν οι σφυγμοί
Αυξάνεται ο μεταβολισμός από 10% εώς και 40%, ανάλογα της έντασης
Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος
Καίγονται από 50 εώς 400 θερμίδες, ανάλογα της έντασης και της διάρκειας

Αμέσως μετά την πρώτη προπόνηση

Οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες απορροφούνται εώς και 4 φορές γρηγορότερα
Οι μύες διψούν για θρεπτικά συστατικά και ενέργεια
Οι ορμόνες της ευφορίας και της χαράς κατακλύζουν το σώμα μας
Η διάθεσή μας ανεβαίνει στα ύψη, μετά την άσκηση

Μερικές ώρες μετά την προπόνηση

Η αναπνοή μας επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα
Οι αυπνίες και η διαταραχές ύπνου εξαφανίζονται
Θα κοιμηθούμε τουλάχιστον 8 ώρες και θα μας φανεί λίγο

Μετά από πόσο χρόνο θα αρχίσω να έχω απώλεια βάρους;

Όταν εφαρμόζετε τακτικά μια σωματική άσκηση μπορείτε να δείτε διαφορά στα νούμερα ακόμα και σε μια εβδομάδα. Αν συνδυάσετε τη σωματική σας δραστηριότητα με υγιεινές διατροφικές αλλαγές και λογική κατανάλωση θερμίδων, μπορείτε να χάνετε εύκολα περίπου 1 κιλό την εβδομάδα, αρχίζοντας από την πρώτη εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι παρατηρούν συχνά πιο δραματική μείωση στα κιλά τους την πρώτη αυτή εβδομάδα καθώς ο οργανισμός τους αποβάλλει τα επιπλέον υγρά από κατακράτηση. Να θυμάστε μόνο ότι ο στόχος σας είναι 1 κιλό την εβδομάδα ώστε να έχετε ένα ρυθμό που θα μπορέσετε να ακολουθήσετε και να διατηρήσετε.

Πόσο χρόνο θα μου πάρει για να ενισχύσω την καρδιαγγειακή μου αντοχή;

Με συχνές και έντονες καρδιαγγειακές προπονήσεις, μπορείτε να περιμένετε μια μικρή αντιληπτή διαφορά στην αντοχή σας μέσα σε μια εβδομάδα, λέει ο Schoenfeld. Αν πιεστείτε λίγο και συνεχίσετε με 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα για δύο η τρεις εβδομάδες, θα αρχίσετε να παρατηρείτε σημαντικές αλλαγές στη χωρητικότητα των πνευμόνων σας. Μεταβάλλοντας τους τύπους της καρδιαγγειακής άσκησης που κάνετε, μπορείτε να προλάβετε τους τραυματισμούς αλλά και την πλήξη πετυχαίνοντας ένα πιο ολοκληρωμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Για παράδειγμα, συνδυάστε τις καρδιαγγειακές προπονήσεις σας με χρόνο στο διάδρομο γυμναστικής, στο ελλειπτικό μηχάνημα, στην κωπηλατική μηχανή, με το κολύμπι, την ποδηλασία, την πεζοπορία και ότι άλλο ανεβάζει τους παλμούς σας.

Διαβάστε επίσης

Άσκηση και διατροφή μειώνουν την τοξικότητα της χημειοθεραπείας και αυξάνουν την ανταπόκριση των ασθενών

Πόνος μετά την άσκηση; Το λάθος που κάνεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.