Συνήθειες και πρακτικές καθαρισμού που βλάπτουν το σπίτι και τα έπιπλα

Υπάρχουν αμέτρητες κοινές πρακτικές καθαρισμού που μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό στο σπίτι και τα έπιπλα. Απλές συνήθειες και πραγματικά θαυματουργά προϊόντα, μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη βρωμιά και φθορά.

Πρακτικές και συνήθειες καθαρισμού που βλάπτουν

Ξεσκόνισμα με πανιά μικροϊνών μιας χρήσης

Ξανασκεφθείτε τη χρήση πανιών από μικροΐνες για το ξεσκόνισμα. Αυτά τα προϊόντα βασίζονται σε στατικό υλικό για τη συλλογή σκόνης, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το στατικό παραμένει σε οποιαδήποτε επιφάνεια καθαρίσατε, κάτι που προσελκύει ακόμη περισσότερη σκόνη από πριν. Έτσι, αν τα χρησιμοποιείτε και πιστεύετε ότι μόλις ξεσκονίσατε κάτι που είναι ήδη βρώμικο, μάλλον έχετε δίκιο.

Οι μαγικές γόμες δεν είναι για όλες τις επιφάνειες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μαγικές γόμες λειτουργούν πολύ καλά. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν τόσο καλά που οι περισσότεροι υποθέτουμε ότι κάνουν για όλα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Εάν χρησιμοποιείτε μια μαγική γόμα σε επιφάνειες όπως καθρέφτες, γυαλί ή άλλες γυαλιστερές/ανακλαστικές επιφάνειες, θα καταλήξουν να φαίνονται θολές.

Καθαρίζετε τα παράθυρα όταν τα χτυπάει ο ήλιος

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα της ημέρας για να καθαρίσετε τα τζάμια. Μην πλένετε τα παράθυρά σας όταν τα βλέπει ο ήλιος ή μία πολύ ζεστή μέρα, γιατί η ζέστη στεγνώνει το καθαριστικό τζαμιών πιο γρήγορα και μπορεί να αφήσει ραβδώσεις.

Ψεκάζετε το γυαλιστικό ξύλου απευθείας στα έπιπλα

Κάθε τόσο, οι ξύλινες επιφάνειες χρειάζονται ένα γυαλιστικό για να γυαλίσουν. Ωστόσο, κάτι που πρέπει να αποφύγετε είναι να ψεκάζετε το βερνίκι απευθείας στην επιφάνεια.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη κορεσμό μιας περιοχής με βερνίκι και σε λεκέδες, ακόμη και να καταστρέψει τα έπιπλά σας. Αντίθετα, ψεκάστε το γυαλιστικό πρώτα σε ένα καθαρό πανί για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη εφαρμογή.

Χλωρίνη για τη σκουριά

Η χλωρίνη έχει αμέτρητες χρήσεις. Ωστόσο, κάτι στο οποίο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται είναι η σκουριά. Αντί να καθαρίζει τη σκουριά, στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η χλωρίνη λειτουργεί με τη βοήθεια της οξείδωσης, η οποία είναι που προκαλεί τη σκουριά… επομένως κάνει τη σκουριά ακόμα χειρότερη από πριν.

Σφουγγάρισμα και ξεσκόνισμα 

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι αρχίζουν να καθαρίζουν το σπίτι τους κάνοντας πρώτα τα πατώματα. Είναι το τελευταίο πράγμα που κάνετε.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, σκόνη, βρωμιά και άλλα σωματίδια είναι βέβαιο ότι θα πέσουν στο πάτωμα κατά τον καθαρισμό πάγκων, το ξεσκόνισμα ή άλλες εργασίες εργασιών.

Διαβάστε επίσης

Λίπος στο συκώτι – Τα νέα που μαθαίνουμε για την μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος είναι ανησυχητικά

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Τι απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.