Πονοκέφαλος: Το απλό κόλπο των 5 λεπτών για να συνέλθεις άμεσα!

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα – όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα τον νιώσουν. Ο περιστασιακός πονοκέφαλος περνάει γρήγορα και δεν επανέρχεται. Σε μια κατηγορία ασθενών, ο πονοκέφαλος είναι συχνός και έχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο, δηλ. ο ασθενής γνωρίζει καλά τον πονοκέφαλό του, επειδή εμφανίζεται συχνά και με έναν σταθερό τρόπο.

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη πονοκεφάλων, σύμφωνα με την κατάταξη της Διεθνούς Εταιρείας Κεφαλαλγίας. Οι πονοκέφαλοι χωρίζονται γενικά σε πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς. Οι πρωτοπαθείς πονοκέφαλοι (παραδείγματα: ημικρανία, αθροιστική κεφαλαλγία, κεφαλαλγία τάσης) είναι οι πιο συχνοί. Σε αυτούς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο κι έτσι ο έλεγχος με μαγνητική τομογραφία είναι, όπως λέμε «αρνητικός».

Οι δευτεροπαθείς πονοκέφαλοι είναι αυτοί που οφείλονται σε κάποια πάθηση του εγκεφάλου πχ όγκο εγκεφάλου, εγκεφαλική αιμορραγία,υδροκέφαλο κ.ο.κ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο έλεγχος με μαγνητική (ή αξονική) τομογραφία έχει ευρήματα. Οι δευτεροπαθείς πονοκέφαλοι είναι πιο επικίνδυνοι, καθώς έχουν επιπλοκές και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή.

Τι κάνεις, όταν εμφανίζεται πονοκέφαλος;

Ο πονοκέφαλος σε πολλές περιπτώσεις γίνεται πολύ ενοχλητικός, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά σου. Ειδικά, όταν είσαι στην εργασία σου, ο πονοκέφαλος είναι αυτό που εύχεσαι να μη σε βρει.

Αλλά σε βρίσκει. Λίγο το άγχος, λίγο η κούραση, λίγο η πίεση της δουλειάς, μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Τι κάνεις, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Ένας γιατρός, αποκαλύπτει μέσα από το προφίλ του στο Instagram, το απλό κόλπο που κρατάει μόλις 5 λεπτά, κι έχει άμεσα αποτελέσματα.

Όπως εξηγεί ο γιατρός Jason Singh, αυτό που θα χρειαστείτε είναι δύο μικρές πετσέτες, η μία να είναι ζεστή και η άλλη κρύα. Τη ζεστή την τοποθετείτε στον αυχένα σας, ενώ την κρύα στο μέτωπό σας. Κρατάτε και τις δύο πετσέτες ταυτόχρονα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια θα δείτε ότι ο πονοκέφαλος θα υποχωρήσει αρκετά.

Δείτε το βίντεο με το απλό κόλπο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Singh, MD (@drjaysonisfresh)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.