Τι θεωρείται ως έντονη αιμορραγία στην περίοδο

Πολλές γυναίκες έχουν έντονη αιμορραγία στην περίοδο και άλλες όχι. Πως εκτιμάται όμως αυτή η κατάσταση και πόσο απορροφητικά είναι τα προϊόντα περιόδου.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Sexual and Reproductive Health, σε διάφορα προϊόντα περιόδου αναφέρεται στην ποσότητα αίματος που απορροφούν. Οι ερευνητές εξέτασαν ταμπόν, σερβιέτες και κύπελλα περιόδου. Τα ταμπόν και οι σερβιέτες συγκρατούσαν παρόμοιες ποσότητες αίματος (περίπου 20–50 mL). Τα κύπελλα εμμήνου ρύσεως είχαν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (61 mL).

Εάν έχετε βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, γνωστή και ως μηνορραγία, μπορεί να έχετε περιόδους που διαρκούν περισσότερες από επτά ημέρες ή να χρειάζεστε αλλαγή ταμπόν ή σερβιέτας μετά από λιγότερο από δύο ώρες.

Χρήσιμο είναι να μετράτε πόσες σερβιέτες ή ταμπόν χρησιμοποιείτε για να παρακολουθείτε την εμμηνορροϊκή ροή. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι πιθανότατα ανακριβής λόγω της ασυμφωνίας μεταξύ της διαφημιζόμενης απορροφητικότητας των προϊόντων περιόδου και της πραγματικότητας.

Ένα άλλο σημάδι για την έντονη αιμορραγία στην περίοδο, είναι η διέλευση θρόμβων αίματος ή μπορεί να αισθάνεστε ασυνήθιστα αδύναμες από την υπερβολική απώλεια αίματος κατά την περίοδο.

Εκτός από τις μη φυσιολογικές ποσότητες απώλειας αίματος, η έντονη εμμηνορροϊκή αιμορραγία συνήθως συνδέεται με εξαιρετικά επώδυνη έμμηνο ρύση.

Η βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας κατάστασης που σχετίζεται με δευτεροπαθή δυσμηνόρροια ή χρόνια γυναικολογική νόσο.

Η δυσμηνόρροια, ο ιατρικός όρος για τις κράμπες της περιόδου, μπορεί να είναι είτε πρωτοπαθής είτε δευτεροπαθής. Ενώ η πρωτοπαθής δυσμηνόρροια αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενο πόνο από την ίδια την έμμηνο ρύση, η δευτερογενής δυσμηνόρροια προκαλείται από μια προϋπάρχουσα κατάσταση υγείας όπως η ενδομητρίωση, η αδενομύωση ή τα ινομυώματα.

Τελικά, εάν η εμμηνορροϊκή αιμορραγία ή το επίπεδο του πόνου σας παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες του σχολείου, της εργασίας ή του αθλητισμού, αυτό είναι ένα σημάδι για να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης

Υπογεννητικότητα: Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να παίρνετε τα συμπληρώματα βιταμινών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.