Κόλλησε τσίχλα στο χαλί; Τα κόλπα για να βγει αμέσως

Η τσίχλα είναι από τους χειρότερους λεκέδες που χρειάζεται να καθαρίσουμε όταν αυτές κολλήσουν πάνω στα ρούχα ή τα χαλιά μας. Είναι σαν δυνατές κόλλες που εισχωρούν μέσα στο ύφασμα και είναι πολύ δύσκολο να τις αφαιρέσουμε. Σίγουρα σε όλους μας έχει τύχει να κολλήσειω τσίχλα στα ρούχα μας, ακόμα και εάν δεν έχουμε μικρά παιδιά. Για αυτό είναι χρήσιμο να ξέρουμε τους τρόπους για την αφαίρεση τσίχλας εάν μας ξανατύχει.

Η Mary Marlowe Leverette, ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού ”Leverette”, αναφέρει πως με κοινά προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης και λίγη υπομονή, μπορείτε να αφαιρέσετε τσίχλα χωρίς να καταστρέψετε το χαλί ή τη μοκέτα σας.

Μάθετε τέσσερις τρόπους για να βγάλετε τσίχλα από το χαλί

Εάν η τσίχλα κολλήσει σε ένα χαλί που βρίσκεται σε δάπεδο από ξύλο, τοποθετήστε ένα μουσαμά κάτω από το χαλί ή μετακινήστε το σε ένα πάτωμα που πλένεται πριν αφαιρέσετε και επεξεργαστείτε τον λεκέ.. Αυτό θα αποτρέψει το να βραχεί και να καταστραφεί τα ξύλινο πάτωμα. Αφού καθαρίσετε τους λεκέδες, βεβαιωθείτε ότι το χαλίή ή η μοκέτ, είναι εντελώς στεγνά πριν τα τοποθετήσετε στο πάτωμα.

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη μούχλα. Ενεργοποιήστε έναν ανεμιστήρα κυκλοφορίας κοντά για να επιταχύνετε το στέγνωμα.

Η μέθοδος του πάγου

Βάλτε 4-5 παγάκια σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την πάνω στην τσίχλα. Εάν μπορείτε να πιάσετε το παγάκι με τα χέρια σας, τότε κάντε το ώστε να παγώσει η τσίχλα ακόμα πιο άμεσα.

Μόλις παγώσει η τσίχλα, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξύσετε την τσίχλα από το χαλί. Η τσίχλα θα πρέπει να σπάει σε μικρά κομμάτια καθώς το κάνετε. Παγώστε ξανά την τσίχλα και συνεχίστε τη διαδικασία.

Κάντε ένα διάλυμα από σαπούνι και λευκό ξύδι. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί μέσα στο διάλυμα και τρίψτε το λεκέ.

Σκουπίστε καλά με μια πετσέτα. Μην περπατήσετε στο χαλί προτού να στεγνώσει εντελώς.

Σεσουάρ μαλλιών

Ίσως στην περίπτωσή σας να μην απαιτείται πάγος, αλλά θερμότητα. Βγάλτε το πιστολάκι των μαλλιών – ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την τσίχλα από το χαλί σας.

Ανάψτε το πιστολάκι των μαλλιών και “στοχεύστε” το λεκέ.

Προσέξτε να μην κάψετε το χαλί (στην περίπτωση που το υλικό του είναι μαλλί ή συνθετικό).

Μόλις αρχίζει να λιώνει, αφαιρέστε την με μια πλαστική σακούλα. Με λίγη τύχη, η τσίχλα θα έχει κολλήσει στο πλαστικό.

Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Λάδι

Το λάδι μειώνει την κολλώδη υφή της τσίχλας και μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη μέθοδος. Το μόνο πρόβλημα είναι πώς να καθαρίσετε μετά το λάδι από το χαλί, μόλις ξεφορτωθείτε την τσίχλα.

Βάλτε λίγο μαγειρικό λάδι, όπως ελαιόλαδο, σε ένα καθαρό πανί και εφαρμόστε το πάνω. Καλύψτε την τσίχλα με λάδι, τοποθετώντας το πανί επάνω της ξανά και ξανά.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να την αφαιρέσετε απαλά από το χαλί. Κινηθείτε προς την ίδια κατεύθυνση κάθε φορά και φροντίστε να αφαιρείτε την τσίχλα από το μαχαίρι, ώστε να αποφύγετε να κολλήσει σε άλλο σημείο.

Επαναλάβετε μέχρι να φύγει.

Για να απαλλαγείτε από το λεκέ του λαδιού, καθαρίστε την περιοχή με ένα διάλυμα υγρού σαπουνιού πιάτων και νερού. Σκουπίστε το χαλί με ένα καθαρό πανί, το οποίο πριν έχετε εμποτίσει με το διάλυμα.

Σκουπίστε την περιοχή με μια πετσέτα. Ισχύει ότι και παραπάνω, μην πατήσετε μέχρι να είστε σίγουροι ότι το χαλί έχει στεγνώσει.

Σημαντικό: Πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παραπάνω μεθόδους, βεβαιωθείτε εφαρμόζοντας τις πρώτα σε ένα μικρό, κρυφό σημείο του χαλιού.

Διαβάστε επίσης 

Τσεκάπ: Πότε και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται

Μια συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να σταματήσει τις λιγούρες και το υπερβολικό φαγητό

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.