6 συμβουλές οργάνωσης σπιτιού, τώρα, το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι η περίοδος που προσπαθείς να αποτινάξεις το καλοκαίρι από πάνω σου και να βρεις τους καθιερωμένους ρυθμούς σου. Αυτό μπορεί να φέρει αρκετές δυσκολίες, αλλά η ανανέωση είναι απαραίτητη. Και το σπίτι είναι το ιδανικό πεδίο.Και για να γίνουν όλα αυτά, σίγουρα θα χρειαστεί να… ξεφορτωθείς ορισμένα πράγματα, να αλλάξεις κάποια άλλα, να βρεις νέα χρήση για ορισμένα αντικείμενα.

Το Decluttering, θα σας δώσει επίσης μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε για την επόμενη σεζόν. Εδώ είναι έξι πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε το φθινόπωρο.

Σχολικά είδη της περασμένης χρονιάς

Τα σχολικά είδη δεν διαρκούν για πάντα. Τα στυλό και το χρώμα στεγνώνουν. Τα μολύβια σπάνε. Δείτε τι πρέπει να πετάξετε και σημειώστε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτος.

Παιδικά ρούχα

Τα παιδιά μεγαλώνουν εν ριπή οφθαλμού. Έτσι, αν έχετε παιδιά, το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για να περάσετε από την γκαρνταρόμπα τους και να δείτε σε τι δεν χωράνε πια. Μπορεί άλλο αδερφάκι να το φορέσει; Τι θα λέγατε να το δώσετε σε έναν φίλο; Ρούχα σε καλή κατάσταση μπορείτε να τα δωρίσετε. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τι χρειάζεστε για την εποχή της επιστροφής στο σχολείο.

Ρούχα εργασίας

Εάν ο εργοδότης σας έχει πάει σε ένα υβριδικό μοντέλο ή εργάζεστε αποκλειστικά από το σπίτι τώρα – μπορεί να έχετε επαγγελματικά ρούχα από τη ζωή σας πριν από την πανδημία. Έτσι, ενώ δεν πρέπει να τα ξεφορτώνετε τα πάντα, μάλλον δεν χρειάζεστε πλέον δέκα διαφορετικές χειμωνιάτικες μάλλινες φούστες ή κοστούμια. Αυτά τα πράγματα μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο στη ντουλάπα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για πιο επαγγελματικές casual εμφανίσεις. Πετάξτε ρούχα που είναι λερωμένα, σκισμένα ή δεν φοριούνται πλέον ή δωρίστε τα.

Χάρτινα κουτιά

Οι περισσότεροι από εμάς παραγγέλνουμε πολύ περισσότερο online. Εάν έχετε αποθηκεύσει σακούλες και χαρινα κουτιά,  στο ντουλάπι ή το γκαράζ, το φθινόπωρο, είναι η ώρα να τα ξεφορτωθείτε. Ο Todd Lamson, διευθυντής λειτουργιών franchise στο The Junkluggers,  λέει: «Αποφύγετε να κρατάτε τα χάρινα κουτιά από τις αγορές σας, καθώς μπορεί να προσελκύσουν ζωύφια και υγρασία».

Παλιά Ηλεκτρονικά

Αν και είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα παλαιότερο smartphone ή υπολογιστή σε ετοιμότητα σε περίπτωση που συμβεί κάτι με το τρέχον σας, ωστόσο ένας υπολογιστής δέκα ετών πιθανότατα δεν είναι χρήσιμος και πιάνει πολύτιμο χώρος αποθήκευσης. «Προτείνω να αφαιρέσετε τυχόν αχρησιμοποίητα ή παλιά ηλεκτρονικά αντικείμενα στο γραφείο σας», λέει ο Lamson.

Απλώς φροντίστε να διαγράψετε τα δεδομένα και να ανακυκλώσετε τις παλιές σας μπαταρίες.

Το γκαράζ σας

Τα γκαράζ τείνουν να γίνονται χώρος αποθήκευσης για κάθε διαφορετικό αντικείμενο που δεν θέλετε να κρατήσετε στο σπίτι. Έτσι, αφιερώστε μια ή δύο ώρες και αδειάστε το γκαράζ, εξηγεί ο Lamson.

Διαβάστε επίσης 

Σ. Κυριακίδου: Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε παράλληλα COVID-19 και εποχική γρίπη

Νέο εργαλείο κατά του Πάρκινσον – Από το φθινόπωρο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.