Τι κάνουν τα μπλε και τα μοβ σαμπουάν;

Τα μπλε και τα μοβ σαμπουάν μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο και να το διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ποια είναι όμως η σωστή επιλογή για τα μαλλιά σας; Δείτε τι έχει πει μία ειδικός σχετικά με την επιλογή μεταξύ μπλε και μοβ σαμπουάν.

Τι κάνει το μοβ σαμπουάν;

Η Colorist Μπιάνκα Χίλιερ αναφέρει ότι «το μοβ σαμπουάν περιέχει μοβ χρωστικές που διορθώνουν οποιοδήποτε κίτρινο χρώμα στα μαλλιά, που δεν πρέπει να συγχέεται με το πορτοκαλί».

Έτσι, εάν τα μαλλιά σας τείνουν να γίνονται πορτοκαλί ή κίτρινα, η χρήση αυτού του τύπου σαμπουάν μπορεί να είναι μια έξυπνη ιδέα. «Το μοβ είναι το αντίθετο του κίτρινου στον χρωματικό κύκλο, επομένως, είναι το μόνο χρωματιστό σαμπουάν που θα ακυρώσει αυτούς τους κίτρινους τόνους στα ξανθά μαλλιά».

Αν δείτε ότι το μοβ σαμπουάν σκληραίνει τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα βαθύ conditioner.

Τι κάνει το μπλε σαμπουάν;

Το μπλε σαμπουάν είναι ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το χρώμα σας, εξηγεί. «Το μπλε σαμπουάν χρησιμοποιείται για να εξουδετερώσει τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί τόνους μέσα στα μαλλιά. Ένα μπλε σαμπουάν είναι κατάλληλο για μελαχρινά ή σκούρα ξανθά μαλλιά, καθώς έχει φυσικά υποτόνους κόκκινου και πορτοκαλί.»

Έτσι, εάν τα μαλλιά σας είναι πιο σκούρα, προτιμήστε το μπλε σαμπουάν από το μοβ.

Τα μπλε και μοβ σαμπουάν δεν είναι μόνο για άτομα που λευκαίνουν τα μαλλιά τους. Οι φυσικές ξανθιές που έχουν αποχρωματισμό από το κολύμπι και τον ήλιο ή το σκληρό νερό μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτά τα προϊόντα.

Διαβάστε τις Οδηγίες

Είτε χρησιμοποιείτε μοβ είτε μπλε σαμπουάν – και ανεξάρτητα από το ποια μάρκα είναι – είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες. Ορισμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να μένουν στα μαλλιά για αρκετά λεπτά. Αλλά, εάν το αφήσετε πολύ ώρα, τα μαλλιά σας θα μπορούσαν να καταλήξουν με μια ανεπιθύμητη απόχρωση. Έτσι, εάν αρχίζετε να παρατηρείτε μοβ ή μπλε αποχρώσεις, αφήστε το σαμπουάν να δράσει για λιγότερο χρόνο ή χρησιμοποιήστε το λιγότερο συχνά. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα σαμπουάν κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Μια άλλη επιλογή είναι απλώς να εφαρμόσετε το προϊόν στις ρίζες και να το ξεπλένετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης

12 τροφές που χρειάζεστε σε κάθε έκτακτη ανάγκη

“North Evia Pass 2023”: 6.550 δικαιούχοι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.