Θέλεις να πας για κούρεμα; Δώσε προσοχή σε αυτές τις 5 συμβουλές

Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους. Όταν δεν αισθανόμαστε καλά, η πρώτη αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας σχετίζεται με τα μαλλιά μας. Ένα καλό κούρεμα είναι πολύ σημαντικό για μια όμορφη εμφάνιση, αλλά και για ανάταση της ψυχικής μας διάθεσης.
Ένα πετυχημένο κούρεμα όχι μόνο μπορεί να αντιστρέψει οποιαδήποτε κακή ημέρα μαλλιών στην καλύτερη από ποτέ, αλλά τα φιλαριστά μαλλιά σου ή οι φράντζες μπορούν να εκτινάξουν την αυτοπεποίθησή σου και να σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μπορείς να κυριεύσεις όλο τον κόσμο. Αντίθετα, το λάθος κούρεμα θα σε κάνει να θέλεις πρώτα να σκοτώσεις τον κομμωτή σου και ύστερα να θρηνείς για πολλές μέρες μετά το ραντεβού σου.
Για να αποφύγεις τα “δυστυχήματα,” παρακάτω είναι μερικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν πας για κούρεμα.

1. Παρατήρησε το σχήμα του προσώπου σου

Όταν γνωρίζεις εάν το σχήμα του προσώπου σου είναι τετράγωνο, οβάλ, κυκλικό ή σχήμα καρδιάς, θα ξέρεις ποιο κούρεμα σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να βρεις το σχήμα του προσώπου σου παρατηρώντας την γραμμή του πιγουνιού σου. Αν η γραμμή της σιαγόνας σου εξέχει περισσότερο στα πλευρά του προσώπου σου, τότε έχεις ένα τετράγωνο πρόσωπο. Αν η γραμμή της σιαγόνας σου στρογγυλεύει από το πιγούνι προς τα αυτιά, τότε έχεις ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αν το πηγούνι σου είναι κάπως μυτερό και το σαγόνι σου ανεβαίνει ελαφρώς σε γωνία, τότε έχεις ένα οβάλ πρόσωπο.
Αν το πηγούνι σου είναι το πιο μυτερό μέρος του προσώπου σου και οι γραμμές της σιαγόνας σου καμπυλώνουν προς τα μέσα, τότε έχεις πρόσωπο με σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια σχεδίασε το σχήμα του προσώπου σου σε ένα κομμάτι χαρτί. Το κούρεμά σου θα πρέπει να στοχεύει στο να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο οβάλ, που είναι το πιο κολακευτικό σχήμα προσώπου. Άρα, αφού σχεδιάσεις έναν κύκλο, μια καρδιά, ή ένα τετράγωνο, σχεδίασε το κούρεμα που θέλεις να κάνεις πάνω στο σχήμα και δες αν το κέντρο το προσώπου σου φαίνεται οβάλ. Αν ναι, τότε θα ταιριάζει το πρόσωπό σου. Εάν έχεις ήδη οβάλ πρόσωπο, τότε είσαι πολύ τυχερή. Οποιοδήποτε κούρεμα σου ταιριάζει. (Για να βρεις το σχήμα του προσώπου σου συμβουλεύσου το σχετικό άρθρο μας.)

2. Να γνωρίζεις την υφή των μαλλιών σου

Αν έχεις χοντρές και σγουρές τρίχες, δεν μπορείς να δώσεις στον κομμωτή σου μια φωτογραφία της Blake Lively και να θέλεις να βγεις από το κομμωτήριο έχοντας τη δική της υφή των μαλλιών, επειδή κανένα κούρεμα δεν μπορεί να αλλάξει την υφή των μαλλιών σου. Από την αντίθετη πλευρά, αν έχεις λεπτά μαλλιά, δεν θα έχεις ποτέ την υφή και τον όγκο των μαλλιών της Beyoncé. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις διασημότητες των οποίων η υφή μαλλιών μοιάζει με τη δική σου και να δείξεις τις φωτογραφίες τους στον κομμωτή σου.

3. Έχε λογικές προσδοκίες

Κάθε φορά που εμπνέεσαι για το στυλ των μαλλιών σου από κάποιο διάσημο άτομο, έχε υπόψη σου ότι τα μαλλιά της διασημότητας με την οποία έχεις παθιαστεί είναι πιθανώς γεμάτα extensions και ένας στιλίστας έχει ξοδέψει ατέλειωτες ώρες για να φτιάξει τα μαλλιά της. Έτσι, πρέπει να έχεις λογικές προσδοκίες όταν μπαίνεις σε ένα hair salon. Συζήτησε με τον κομμωτή σου ή την κομμώτριά σου το τι είναι δυνατό για σένα, είτε πρόκειται για extensions, είτε για κούρεμα με ένα στυλ που μπορεί να κολακεύσει το πρόσωπό σου ενώ θα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.

4. Λάβε υπόψη σου τον τρόπο που ζεις

Αν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να αφιερώνεις πολύ χρόνο στο να φτιάχνεις τα μαλλιά σου, τότε θα πρέπει να το λάβεις αυτό υπόψη σου και να επιλέξεις ένα στυλ στο κούρεμα που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται καλά ακόμα όταν τα αφήνεις όπως είναι μετά το λούσιμο. Εάν έχεις κρατήσει στο πρόγραμμά σου χρόνο για το styling των μαλλιών σου, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα στυλ που απαιτεί περισσότερη συντήρηση.

5. Βεβαιώσου ότι είσαι πραγματικά έτοιμη για ένα κούρεμα

Εάν είχες πάντα μακριά μαλλιά μέχρι την μέση της πλάτης σου και θέλεις τώρα να αλλάξεις το στυλ σε ένα κοντό κούρεμα, σκέψου το πολύ καλά και μην κάνεις μια επιπόλαιη κίνηση. Όταν κόψεις 15 ή 20 εκατοστά από τα μαλλιά σου δεν υπάρχει τρόπος να τα ξανακολλήσεις. Αν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ξυπνάς και το τελευταίο όταν πηγαίνεις για ύπνο, τότε είσαι έτοιμη για το κούρεμα.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.