3 τρόποι για να καθαρίσετε σωστά το βετέξ της κουζίνας

Η κουζίνα ίσως είναι το μόνο δωμάτιο του σπιτιού που οι περισσότεροι φροντίζουμε να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Πολλές φορές μέσα στη μέρα χρησιμοποιούμε το βετέξ για να καθαρίσουμε τον νεροχύτη και τον πάγκο της κουζίνας, όμως έχετε αναρωτηθεί ότι με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεταφέρετε τα βακτήρια από τη μία επιφάνεια στην άλλη;
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το βετέξ είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα πιο βρώμικο και από την λεκάνη της τουαλέτας. Επειδή μερικές φορές ένα απλό πλύσιμο μπορεί να μην είναι αρκετό, δείτε παρακάτω 3 τρόπους για να καθαρίσετε οικολογικά το βετέξ και τα υπόλοιπα πανάκια και πετσέτες που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα:

Λεμόνι και ξύδι

Και τα δύο είναι πολύ αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα καθαρισμού. Το λεμόνι έχει λευκαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ το ξύδι έχει αποσμητική και αντιμυκητιακή δράση. Αρκεί να πάρετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και να το προσθέστε σε διάλυμα από ίσες ποσότητες ξυδιού και λεμονιού. Μουλιάστε μέσα το βετέξ για λίγες ώρες κι ενώ το ύφασμα είναι βρεγμένο, τρίψτε το λίγο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να φύγουν τυχόν λεκέδες. Μετά από μερικές ώρες βγάλτε το από το διάλυμα και ξεπλύνετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, στεγνώστε το καλά και θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε δύο μέρες.

Βραστό νερό και μαγειρική σόδα

Το βραστό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσετε τα βακτήρια. Η μαγειρική σόδα είναι ένας άλλος παράγοντας που λειτουργεί όπως το ξύδι και το λεμόνι. Πάρτε περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και προσθέστε την σε ένα δοχείο με νερό. Τοποθετήστε το βετέξ μέσα στο δοχείο και αφήστε το να βράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, αφήστε το νερό να κρυώσει και αφαιρέστε το από το νερό. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το.

Φούρνος μικροκυμάτων

Η θερμότητα και τα μικροκύματα είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποστείρωσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε το βετέξ σε ένα διάλυμα από ξύδι και νερό για λίγα λεπτά. Τρίψτε το πανί και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνεται ακόμα και καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.