Ξεκινήστε από τώρα τη μάχη της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα, ο εφιάλτης κάθε γυναίκας που βλέπει αυτή την εποχή τα αποτελέσματα του χειμώνα στο σώμα της, δεν κάνει διακρίσεις.

Αν και η δημιουργία της κυτταρίτιδας οφείλεται σε πάρα πολλές αιτίες, είναι βέβαιο ότι το καθισιό λόγω lockdown και η περιορισμένη σωματική άσκηση πάλι λόγω lockdown, έχουν αυξήσει το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η πλαστικός χειρουργός Αναστασία Σεφέρη, η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Το φαινόμενο αυτό συνοδεύεται από έλλειψη ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και παρουσιάζεται με τη μορφή φλοιού πορτοκαλιού επάνω στο δέρμα.

Κυτταρίτιδα εμφανίζουν ακόμα και γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, σε διάφορες περιοχές του σώματος όπως μηροί, γλουτοί, κοιλιά, μπράτσα, όπως και οι άνδρες.

Τρία είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας:
1ο: Μη ορατή πτύχωση (θετικό τεστ τσιμπήματος για πτύχωση)
2ο: Ορατή πτύχωση σε όρθια θέση
3ο: Ορατή πτύχωση σε όρθια και οριζόντια θέση

Όσο κι αν η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στην βελτίωση της κυτταρίτιδας, η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις.

Με βάση το είδος της κυτταρίτιδας ο γιατρός αποφασίζει το πρωτόκολλο θεραπείας που θα ακολουθήσει με σύγχρονες εφαρμογές, εξατομικευμένα και συνήθως με συνδυασμούς θεραπειών:
• Τελευταίου τύπου μηχανήματα (LASER, RF, IR)
• Μεσοθεραπεία (πολλαπλές μικροενέσεις για την έγχυση βιταμινών, ιχνοστοιχείων κλπ.)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.