Πώς επηρεάζει ο καύσωνας τη σεξουαλική σας επιθυμία και τι μπορείτε να κάνετε

Ναι, η κλιματική κρίση επηρεάζει τις σχέσεις και τη  ζωή των ανθρώπων. Πώς ακριβώς όμως επηρεάζουν τα κύματα καύσωνα και οι ασταθείς θερσεξουαλικήμοκρασίες τη σεξουαλική μας ορμή; Η ζέστη μας κάνει να έχουμε μειωμένη επιθυμία για σεξ; Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη από το 2015, η απάντηση είναι ναι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, για κάθε μέρα που η θερμοκρασία εκτινάχθηκε πάνω από 32 βαθμούς Κελσίου μεταξύ 1931 και 2010, υπήρξαν 0,4% λιγότερες γεννήσεις εννέα μήνες αργότερα. Με πιο απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν 100.000 λιγότερες γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.
Τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και σεροτονίνης το καλοκαίρι μπορεί να αυξήσουν σε μια πρώτη ανάγνωση τη σεξουαλική διάθεση, αλλά οι ακραίες θερμοκρασίες δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του καύσωνα του 2018 στην Κολομβία, ο γραμματέας υγείας της παραλιακής πόλης Santa Mara, Julio Salas, ζήτησε από τους ανθρώπους να μην κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αποφύγετε να κάνετε σεξ σε περιόδους που η θερμοκρασία είναι υψηλή, ειδικά το μεσημέρι, γιατί αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί σωματικές απαιτήσεις από εσάς και αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό», είχε πει ο Salas σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο σύμβουλος σχέσεων Ruchi Ruuh επεσήμανε ότι η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει αύξηση των ορμονών του στρες. «Υπάρχει αύξηση στη σεροτονίνη, η οποία είναι σταθεροποιητής της διάθεσης, και τα επίπεδα ντοπαμίνης πέφτουν όταν εκτιθέμεθα σε υπερβολική ζέστη», είπε στο VICE. «Ως αποτέλεσμα αυτού, βιώνουμε ευερεθιστότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, ρίγος και αυξημένο αίσθημα παλμών».
Σε τέτοιες καταστάσεις, επεσήμανε ο Ruuh, η σεξουαλική διέγερση είναι συχνά το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας. «Για να διεγερθείτε, πρέπει να δροσίσετε το σώμα και το μυαλό σας, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κλιματιστικό ή επιπλέον ψύκτες». Ο Ruuh λέει ότι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας, μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τη ζέστη. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ακόμη και την ψυχική υγεία, με πολλούς ανθρώπους να βιώνουν «οικολογικό άγχος». «Μπορεί να γίνεις πιο αποπροσανατολισμένος και αυτά είναι άσχημα νέα για το σεξ, επειδή το σεξ και η διέγερση απαιτούν ένα επίπεδο πνευματικής εστίασης».
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν πτώση της τεστοστερόνης στους άνδρες, οδηγώντας σε χαμηλότερη λίμπιντο. Έτσι, αν δεν σας αρέσει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού -ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές, μπορεί να νιώσετε την επιδερμίδα σας να καίγεται- μπορεί να οφείλεται και στις ορμόνες σας.

Πώς κάνεις σεξ όταν ο τόπος βράζει;

Ο τόπος, λοιπόν, “βράζει”, ο τζίτζικας “σκάει” κι εσύ είσαι σε φάση “μη με ακουμπάτε”, λόγω της ζέστης και του ανυπόφορου ιδρώτα. Σωστά; 
Όμως, καλοκαίρι είναι, η διάθεση μας είναι ανεβασμένη, έχουμε και διακοπές, δεν γίνεται να μη θέλετε να σας ακουμπάει άνθρωπος; Και το κυριότερο, δεν γίνεται να “πεθάνει” η σεξουαλική σας ζωή λόγω του καύσωνα. Για το λόγο αυτό, σας βρήκαμε tips για να απολαύσετε ερωτικές στιγμές με το ταίρι σας όταν έξω “βράζει’ ο τόπος.

Βάλτε φουλ κλιματισμό

Εντάξει, ξεχάστε για λίγο τη ΔΕΗ και βάλτε τον κλιματισμό στο φουλ. Εδώ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και κομμάτια να γίνει που θα μας κοστίσει κάτι παραπάνω. Ο χώρος πρέπει να είναι δροσερός για να ανταπεξέλθετε.

Κάντε μαζί ένα δροσερό ντους

Δυο-δυο στη μπανιέρα δυο-δυο” λέει το γνωστό τραγούδι και δεν σκεφτόμαστε καλύτερα ιδέα για να ξεκινήσει η… φάση. Εδώ και θα δροσιστείτε και θα απαλλαχτείτε από τον ιδρώτα και θα δημιουργήσετε ατμόσφαιρα για το επόμενο στάδιο. Λόγω ζέστης τα λαδάκια, αφήστε τα.

Σεξ στο ντους

Ναι γιατί όχι; Αλλά θέλει προσοχή, να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Βρείτε τη σωστή τη στάση

Ο χειμώνας ενδείκνυται για πολλά γούτσου-γούτσου, το καλοκαίρι όχι. Δεν θα παρεξηγήσει ο ένας τον άλλον, αν οι αγκαλιές είναι λιγότερες. Οπότε, εδώ, βρείτε τη σωστή στάση που δεν απαιτεί τόση σωματική επαφή.

Κάντε παιχνίδι με τα παγάκια

Σε τόσες ταινίες έχουμε δει ερωτικές σκηνές με παγάκια. Ήρθε η ώρα, η ζωή να μιμηθεί την… Τέχνη και να κάνετε παιχνίδι με τα παγάκια. Και θα δροσιστείτε και θα δημιουργήσετε ερωτική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.