Πώς είναι να έχεις πόδια Barbie στην πραγματική ζωή

Τα πόδια Barbie είναι η νέα τρέλα που ξεκίνησε από τα τρέιλερ της ταινίας και πολλοί δοκιμάζουν πως είναι στην πραγματική ζωή να περπατάς στις μύτες των ποδιών, όπως η διάσημη κούκλα.

Ήδη το “Barbie Feet Challenge”, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 42 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

 

 

 

Αλλά το να περπατάς συνέχεια στις μύτες των ποδιών με μια εξαιρετικά ψηλή καμάρα δεν είναι τόσο τέλεια όσο φαίνεται. Κανείς δεν έχει πραγματικά πόδια που να είναι διαμορφωμένα για να ταιριάζουν σε παπούτσια με ψηλά τακούνια. Και για όσους το πλησιάζουν, η ζωή μπορεί να είναι αρκετά άβολη.

Ωστόσο, υπάρχει μια πάθηση γνωστή ως cavus foot, η οποία είναι ουσιαστικά τα πόδια με ψηλή καμάρα, ακόμη και όταν στέκεσαι, που μιμείται κάπως τον διάσημο τύπο ποδιού της Barbie.

Πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με ψηλές καμάρες, επομένως η γενετική μπορεί σίγουρα να παίξει ρόλο στο αν θα αναπτύξετε πόδια με μεγάλες κοιλότητες, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Για άλλους, η κοιλότητα του ποδιού μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλης πάθησης, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η εγκεφαλική παράλυση, η δισχιδής ράχη και πολλά άλλα. Τα πόδια με μεγάλες καμάρες μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, από σφυροδακτυλία μέχρι αστάθεια κατά το περπάτημα και κάλους. Μερικοί άνθρωποι με ψηλές καμάρες μπορεί να χρειαστούν νυχτερινούς νάρθηκες, ακόμη και χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους, εάν είναι αρκετά σοβαρά, σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ .

Το να έχετε μόνιμα υψηλές καμάρες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές, όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα και μεταταρσαλγία, που χαρακτηρίζονται από οξύ ή καυστικό πόνο των ποδιών.

Ακόμη και όταν λυγίζετε προσωρινά τα πόδια σας, όπως στην περίπτωση του Barbie Foot Challenge, διατρέχετε τον κίνδυνο τραυματισμού — ιδιαίτερα αν το κάνετε ξανά και ξανά ή έχετε τα πόδια σας σε αυτή τη θέση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, όπως όταν φοράτε ψηλοτάκουνα.

Ο πόνος προκύπτει από τη μετατόπιση της βαρύτητας προς τα εμπρός που απαιτείται για να επιχειρήσετε την πρόκληση Barbie.

Διαβάστε επίσης

Πώς το 2023 θα καταγραφεί ως η θερμότερη χρονιά και ποια είναι η πρόβλεψη για το 2024

MSD: Οι κλινικές μελέτες, η Ιατρική Ακριβείας και τα καινοτόμα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.