Μεγαλύτερες μέρες, πιο φωτεινή διάθεση – πως να αξιοποιήσετε τη θερινή ώρα

Με την άφιξη της άνοιξης και της θερινής ώρας, το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει τη διάθεση καθώς ενεργοποιεί τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, ο οποίος συνδέεται με την ενίσχυση της διάθεσης και των αισθήσεων ηρεμίας και αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Dr. Nicole B. Washington, όταν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό είναι χαμηλά, ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάθλιψης. Μάλιστα όπως σημειώνει η ίδια, «Αρκετά από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά δρουν στη σεροτονίνη».

Η αλλαγή της ώρας σας δίνει, τονίζει η ειδικός, περισσότερο χρόνο να κάνετε πράγματα που θα μπορούσαν να ”φωτίσουν” τις πανδημικές ημέρες.

Δεδομένου ότι η θετική προσδοκία είναι τόσο σημαντική για τη διάθεσή, μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο μετά το μεσημεριανό γεύμα, ενώ ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι ή να καθίσετε έξω στον ήλιο ενώ παρακολουθείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετακινηθείτε στη φύση

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, πολλοί είναι εκείνοι που εγκλωβίστηκαν στους εσωτερικούς χώρους και η σχέση τους με την εξωτερική άσκηση άλλαξε. Η αλλαγή της ώρας και η έναρξη της άνοιξης είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσετε στη φύση, να κάνετε ποδήλατο ή και να τρέξετε.

Εάν πάλι δεν είστε τύπος που του αρέσει η άθληση, η ειδικός προτείνει την κηπουρική και την εργασία στην αυλή ή το μπαλκόνι σας.

Μεσημεριανό και δείπνο έξω

Ενώ τα πικνίκ είναι υπέροχα, αν δεν έχετε χρόνο να προετοιμαστείτε ή να φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να πάρετε το φαγητό σας και να το φάτε στην πίσω ή την μπροστινή αυλή σας και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην εργασία ή τα οικιακά καθήκοντα.

Μια άλλη επιλογή είναι να βγαίνετε έξω μετά από κάθε γεύμα.

Συναντήστε φίλους κάτω από τον ήλιο

Περισσότερο φως της ημέρας μπορεί να σημαίνει την ικανότητα να συνδεθείτε με φίλους που δεν έχετε δει όλο το χειμώνα για υπαίθρια γεύματα σε εστιατόρια και πικνίκ στην αυλή σας ή σε ένα κοντινό πάρκο.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση έξω με τρόπους που είναι ασφαλείς για την Covid-19 θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αυτή την άνοιξη, ειδικά για όσους έχουν κοινωνική απόσταση.

Είτε πρόκειται για άσκηση, φαγητό ή για άλλη δραστηριότητα εκτός, να βεβαιωθείτε ότι τα κάνετε με έναν φίλο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: healthline.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.