Σεξ στη θάλασσα: Τι πρέπει να προσέξετε, για να μην σας βγει ”ξινό”

Tο καλοκαίρι αυξάνει την ερωτική διάθεση και τη λίμπιντο. Το σεξ στη θάλασσα είναι μία πρόκληση για πολλά ζευγάρια, μία εμπειρία που θέλουν να δοκιμάσουν.

Σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια Chanta Blue, το σεξ πέρα από την κρεβατοκάμαρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε τη σεξουαλική σας ρουτίνα. «Το σεξ εκτός κρεβατιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να προσθέσετε λίγη γεύση στην τακτική σας σεξουαλική ρουτίνα. Μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες εμπειρίες οικειότητας και να ενισχύσει τον ρομαντισμό ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας», λέει η ειδικός στο περιοδικό Εssence.

Από την πλευρά της, η Nikquan Lewis, ψυχοθεραπεύτρια και σεξοθεραπεύτρια, πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για το σεξ σε μη παραδοσιακά μέρη, καθώς η απελευθέρωση ντοπαμίνης και αδρεναλίνης από μόνες τους μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες για ενισχυμένη ευχαρίστηση και αυξημένη επιθυμία. «Υπάρχουν διάφοροι τύποι επιθυμίας. Έτσι «ενεργοποιούνται» οι άνθρωποι. Μερικοί μπορεί να απαιτούν σωματική διέγερση πριν διεγερθούν σεξουαλικά, κάτι που είναι ανταποκρινόμενη επιθυμία. Άλλοι διεγείρονται χωρίς την ανάγκη για σωματικό άγγιγμα, οπότε ο ενθουσιασμός του να βρίσκεσαι σε μη παραδοσιακά μέρη, όπως η θάλασσα,  μπορεί να αυξήσει την επιθυμία και τη διέγερση», δηλώνει στο περιοδικό Εssence, η Lewis.

Σεξ στη θάλασσα κίνδυνοι

Και μπορεί να υπάρχει ο έντονος ερωτισμός που αψηφά τη λογική, έρχεται όμως πάλι η επιστήμη και τεκμηριωμένα αναφέρει βασικούς λόγους που θα έπρεπε το σεξ στη θάλασσα να αποφεύγεται.

Υπάρχει ο κίνδυνος μία προσωπική σου και μόνο στιγμή να ειδωθεί από άλλους ανθρώπους. Όσος προσεκτικός και να είσαι, όλο και κάποιος μπορεί να εμφανιστεί.

Η άμμος με την οποία είναι γεμάτη η παραλία, μπορεί να κολλήσει παντού και να γίνει απίστευτα ενοχλητική. Όσο και να αισθανθείς ωραία, η άμμος στο τέλος θα σου χαλάσει τη διάθεση!

Το σεξ στη θάλασσα δεν επιτρέπει την προφύλαξη. Σε μία εποχή που τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μία πράξη η οποία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία σου. Ακόμα περισσότερο αν δε γνωρίζεις καλά το σύντροφό σου και δεν είσαι σίγουρος για την υγεία του.

Το θαλασσινό νερό μπορεί να προκαλέσει τσουξίματα και ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά στο μέρος της ευαίσθητης περιοχής. Ο λόγος είναι ότι περιέχει διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν κατοικούν στο ανθρώπινο σώμα. Και ενώ ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες μπορούν να υποστούν μία λοίμωξη. Αυτό όμως θα μπορούσε να κάνει τους άνδρες συντρόφους πιο ευαίσθητους, διότι αφορά την υγεία της συντρόφου και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους.

Διαβάστε επίσης 

Κιρσοί κάτω άκρων: Τι δείχνουν και τι κρύβουν

13 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά το καλοκαίρι

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.