3 DIY παγίδες κουνουπιών που λειτουργούν πραγματικά

Δημιουργήστε μόνοι σας παγίδες κουνουπιών για να αποφύγετε τα τσιμπήματα, καθώς τα ενοχλητικά έντομα κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους.

Τα κουνούπια δεν μας αφήνουν απλώς με κόκκινα εξογκώματα που προκαλούν φαγούρα, αλλά είναι επίσης φορείς πολλών ασθενειών και χθες 29 Μαΐου ο ΕΟΔΥ κάλεσε τους πολίτες να λάβουν προστατευτικά μέτρα έναντι των κουνουπιών και ειδικά για την πρόληψη της μόλυνσης του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τα μολυσμένα έντομα.

Ο έλεγχος των κουνουπιών στο δικό σας περιβάλλον θα περιορίσει την έκθεσή σας σε ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια και θα αποτρέψει τα έντομα από το να γεννούν αυγά γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας. Μπορείτε να κρατήσετε μακριά και αποτελεσματικά τα κουνούπια φτιάχνοντας μία από αυτές τις τρεις απλές παγίδες κουνουπιών DIY.

 

Πώς να φτιάξετε μια DIY παγίδα κουνουπιών με μαγιά και ζάχαρη

Healthstories 3 DIY παγίδες κουνουπιών που λειτουργούν πραγματικάΗ παρασκευή ενός μίγματος από ζάχαρη, μαγιά και νερό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παγιδεύσετε τα κουνούπια. «Μετά από λίγες ώρες, η μαγιά αρχίζει να απελευθερώνει ένα σταθερό ρεύμα διοξειδίου του άνθρακα, από το οποίο τα κουνούπια έλκονται πολύ», λέει στο marthastewart.com ο Timothy Wong, ειδικός τεχνικός.

1.Κόψτε το πάνω μέρος ενός άδειου πλαστικού μπουκαλιού, κόβοντας ακριβώς κάτω από το λαιμό.
2. Ανακατέψτε μαζί ένα διάλυμα ζάχαρης και μαγιάς (αν χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι 2 λίτρων, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγιά· για ένα μικρότερο μπουκάλι, χρησιμοποιήστε την ίδια αναλογία και προσαρμόστε ανάλογα τις δόσεις). Βάλτε το διάλυμα στο μπουκάλι.
3. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (αφήνοντας το πάνω μέρος ακάλυπτο για να πετάξουν μέσα τα κουνούπια) έτσι ώστε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό να είναι σκούρο.
4.Ξαναγεμίζετε την παγίδα με φρέσκια μαγιά και ζάχαρη κάθε λίγες μέρες.

Παγίδα κουνουπιών με ανεμιστήρα

Έχετε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι σας; Χρησιμοποιήστε το για να παγιδεύσετε τα κουνούπια. Τα περισσότερα είδη κουνουπιών είναι αδύναμα όταν πετούν και ένα αεράκι μπορεί να τα εμποδίσει να φτάσουν σε εσάς. Εάν τα κουνούπια πετούν στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, ο αέρας θα τα τραβήξει και στη συνέχεια θα τα παγιδεύσει.
Αφαιρέστε και καθαρίστε την οθόνη πλέγματος κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι τα παγιδευμένα κουνούπια δεν φράζουν το πίσω μέρος του ανεμιστήρα.

Πώς να φτιάξετε μια DIY παγίδα κουνουπιών με στάσιμο νερό

Τα κουνούπια έλκονται από το στάσιμο νερό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας. Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά μειώνουν την επιφανειακή τάση του νερού. Όταν τα κουνούπια προσπαθούν να προσγειωθούν στην επιφάνεια του νερού για να γεννήσουν τα αυγά τους, δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στην επιφάνεια.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό λειτουργεί μόνο για ορισμένα κουνούπια. Μόνο τα θηλυκά κουνούπια που έχουν ήδη τραφεί με αίμα αναζητούν στάσιμο νερό για να γεννήσουν τα αυγά τους. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους, να ξέρετε ότι τα περισσότερα κουνούπια θα τσιμπήσουν πρώτα πριν πάνε στο στάσιμο νερό. Φροντίστε να περιορίσετε τυχόν στάσιμα νερά μέσα και γύρω από το σπίτι σας.

Γεμίστε ένα μπολ ή έναν κουβά με νερό.
Προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι ή υγρό απορρυπαντικό και ανακατέψτε απαλά, χωρίς να δημιουργήσει αφρό.

Healthstories 3 DIY παγίδες κουνουπιών που λειτουργούν πραγματικά

Διαβάστε επίσης

Νέα μέθοδος μπορεί να προβλέψει εάν οι γνωστικά υγιείς ηλικιωμένοι θα αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ

Μοντέρνα ρινοπλαστική για ελεύθερη αναπνοή και ομορφιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.