Γήρανση των μαλλιών: Σε ποιους εμφανίζονται πιο γρήγορα άσπρες τρίχες

-

Αν και η γήρανση είναι μια αναπόφευκτη βιολογική διαδικασία και πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τις ορατές αλλαγές στα μαλλιά, , μια νέα μελέτη περιγράφει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της γήρανσης των μαλλιών μεταξύ των φυλών.

Η μελέτη έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και κατέληξε μεταξύ άλλων στο συμπέρασμα ότι η έναρξη του γκριζαρίσματος των μαλλιών ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή:

  • Η μέση ηλικία για τους Καυκάσιους είναι στα μέσα της δεκαετίας του ’30,
  • Η μέση ηλικία για τους Ασιάτες είναι στα τέλη της δεκαετίας του ’30
  • Η μέση ηλικία για τους Αφρικανούς είναι στα μέσα της δεκαετίας του ’40.

Όπως συμβαίνει με το δέρμα, η γήρανση των μαλλιών σχετίζεται με τις φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν με το χρόνο, αλλά και με εξωγενείς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι διαδικασίες καθημερινής περιποίησης των μαλλιών.

“Παρά την παρόμοια σύνθεση της ανθρώπινης τρίχας, οι δομικές ιδιότητες των μαλλιών ποικίλλουν μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων και, κατά συνέπεια, διαφέρει και η διαδικασία γήρανσης των μαλλιών”, λέει ο Neelam Vashi, MD, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και διευθυντής του Πανεπιστημίου Boston Cosmetic and Laser Center στο Boston Medical Center.

Οι ερευνητές αναλύοντας 69 επιστημονικές δημοσιεύσεις επανεξετάζουν τι είναι γνωστό σχετικά με τις αλλαγές στη δομή των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου, και εστιάζουν στις διαφορές στη γήρανση των μαλλιών, τονίζοντας ότι η κατανόηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της γήρανσης των μαλλιών θα βοηθήσουν σε περαιτέρω μελέτες.

Πηγές:

sciencedaily.com 

jcadonline.com

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.