9 απαντήσεις που μας δίνει ένα άτομο που μόλις βγήκε από το γραφείο του ψυχολόγου

Αν ρωτήσετε ένα άτομο που μόλις βγήκε από το γραφείο του ψυχολόγου να σας πει τι έμαθε, πιθανότατα θα πάρετε μία από τις 9 απαντήσεις που ακολουθούν. Εμείς με τη σειρά μας τις μοιραζόμαστε μαζί σας!

Τα περισσότερα «θέματά» σας προέρχονται από την παιδική σας ηλικία

Απλώς κοιτάξτε τους γονείς σας. Ποια ήταν η συμπεριφορά και τα κίνητρά τους; Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες που εξηγούν γιατί τα προβλήματά μας προέρχονται από την παιδική μας ηλικία. Εάν καταλάβετε τους γονείς σας, θα είστε σε θέση να τους συγχωρήσετε και να κάνετε ένα τεράστιο βήμα στο να αποδεχθείτε τον εαυτό σας.

Μιλήστε περισσότερο για τα συναισθήματά σας

Μη φοβάστε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Αν λέτε στους άλλους αυτό που αισθάνεστε, τους δίνετε την ευκαιρία να σας γνωρίσουν καλύτερα και οι σχέσεις σας είναι ειλικρινείς και υγιείς και δε σας αφήνουν απωθημένα…

Ενδιαφερθείτε περισσότερο για τον εαυτό σας

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δεξιότητες και τα δικά του ταλέντα. Και αυτά πρέπει να καλλιεργεί. Μην αναλώνεστε σε συγκρίσεις με τους άλλους ανθρώπους. Εάν εμπνέεστε από τις ιδέες κάποιου, αυτό είναι σπουδαίο. Αλλά με το να αντιγράφετε τη ζωή ενός άλλου, καταστρέφετε τη ζωή που υποτίθεται ότι απολαμβάνετε.

Αφεθείτε ελεύθεροι

Αν θέλετε να βρείτε έναν σύντροφο, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να αλλάξετε δουλειά, να βρείτε το πάθος σας, να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας!

Θέστε όρια και μην αφήσετε κανέναν να τα διαβεί

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς των ψυχολόγων προσπαθούν να βρουν λύση στις συναναστροφές τους με άλλους ανθρώπους, όπως το θυμωμένο αφεντικό ή τα έφηβα παιδιά τους. Και η επιβολή ορίων αποτελεί το 50% των συμβουλών που δόθηκαν για την επίλυση του προβλήματος. Αν θέσετε τα όριά σας, ο άλλος θα αρχίσει τουλάχιστον να σας σέβεται.

Σκεφτείτε την εμπειρία που αποκτήσατε χάρη σε μία κατάσταση

Κάθε αγχωτική κατάσταση σημαίνει ότι έχετε βγει από τη ζώνη της άνεσής σας. Σημαίνει επίσης ότι έχετε αποκτήσει μια νέα εμπειρία που θα σας βοηθήσει να μην κολλήσετε στην ίδια κατάσταση στο μέλλον. Και αν θέλετε να οικοδομήσετε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους, πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα για να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε και πώς μπορείτε να λύσετε τυχόν προβλήματα.

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα πράγματα

Όταν προσπαθείτε να αλλάξετε κάτι, μην το παρακάνετε. Αν έχετε κάποια οικογενειακά προβλήματα και γνωρίζετε τι πρέπει να αλλάξετε, αλλάξτε τον εαυτό σας και μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Γίνετε φίλοι με τον εαυτό σας!

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε την ήττα και να δεχτείτε ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε τα πάντα. Μην σκέφτεστε τα πράγματα ξανά και ξανά και μην θεωρείτε ότι ο χρόνος σας πάει χαμένος. Εάν σταματήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα, σημαίνει ότι θυμάστε προηγούμενες εμπειρίες και είστε έτοιμοι να επιλέξετε τη σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσετε.

Διαβάστε επίσης

Γονιδιακή μετάλλαξη προστάτευσε ασθενή από την εμφάνιση πρώιμων συμπτωμάτων Αλτσχάιμερ

Εκπαιδευτική πλατφόρμα για τους φοιτητές Ιατρικής με εικονικούς ασθενείς

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.