Φενγκ Σούι: 10 φυτά που φέρνουν τύχη και ευημερία

Τα φυτά σε ένα σπίτι αποτελούν μια ιδανική επιλογή για διακόσμηση αφού ανανεώνουν και ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένα φυτά που θεωρείται ότι φέρνουν τύχη και ευημερία σε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση, όπως η αλόη βέρα, οι κατιφέδες οι φτέρες, και τα κρίνα της ειρήνης. Ανεξαρτήτως από το είδος της τύχης που προσπαθείτε να προσελκύσετε, τα περισσότερα λουλούδια δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε ή να τα φροντίσετε. Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε λίγη καλή τύχη στον κήπο σας και στη ζωή σας, δοκιμάστε να φυτέψετε αυτές τις ποικιλίες και δείτε την τύχη σας να μεγαλώνει.

Κατιφές

Όχι μόνο οι κατιφέδες βοηθούν στην απώθηση των παρασίτων, αλλά σε ορισμένες θρησκείες, λέγεται ότι παρέχουν προστασία από τα κακά πνεύματα. «Για άλλους, αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και συμβολίζουν την καλή τύχη», λέει στο marthastewart.com , η Amy Enfield, εκπαιδευτής και προγραμματιστής στο Scotts Miracle-Gro. Το τυχερό φυτό ανθίζει από την άνοιξη μέχρι τον πρώτο παγετό.

Τριαντάφυλλο αναρρίχησης

Αυτό το τριαντάφυλλο, χρησιμοποιείται συχνά για ανθοδέσμες και συνδέεται με την αγάπη. «Έχει την μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη και ευημερία στα ερωτικά. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη», λέει η Kate Karam, αρχιτέκτονας και διευθύντρια σύνταξης της Monrovia. Είναι ιδανικό για πέργκολα κήπου ή κληματαριά. «Ποτίστε το κάθε εβδομάδα ή πιο συχνά σε υπερβολική ζέστη», λέει η Karam.

Χρυσάνθεμο

Ένα λουλούδι που θα δείτε παντού το φθινόπωρο, το χρυσάνθεμο μπορεί να σας φέρει τύχη με περισσότερους από έναν τρόπους. «Στην κινεζική κουλτούρα, το χρυσάνθεμο προσφέρεται στους ηλικιωμένους ως σύμβολο μακροζωίας και καλής τύχης», λέει η Enfield. Τα χρυσά χρυσάνθεμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, καθώς λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ευημερία. Μετά τη φύτευση, διατηρήστε το χώμα υγρό, ποτίζοντας όποτε το επάνω εκατοστό του εδάφους είναι στεγνό.

Παιώνιες

Αυτά τα φυτά φέρνουν ευημερία και καλή τύχη, γι’ αυτό και βρίσκονται συχνά σε γαμήλιες ανθοδέσμες. Στην Κίνα η παιώνια είναι η βασίλισσα των λουλουδιών και συνδέεται με την τιμή, τον πλούτο, την αγάπη και την ομορφιά. Αυτό το όμορφο λουλούδι σε απαλή ροζ απόχρωση ευνοεί τον τομέα των σχέσεων σύμφωνα με την Laura Root από την Jackson & Perkins. Είναι σύμβολο καλής τύχης και έρωτα.

Αζαλέα

Οι αζαλέες αντιπροσωπεύουν την αφθονία και την ομορφιά.. Η Sunset Pink Azalea είναι μια ιδιαίτερα ανθεκτική ποικιλία, καθιστώντας την ένα διαφορετικό είδος τυχερού φυτού. Αυτός ο τύπος αζαλέας ευδοκιμεί σε εδάφη όξινα. Θα πρέπει να προστατεύεται από την έντονη έκθεση στον ήλιο σε ζεστές καλοκαιρινές περιοχές και να ποτίζεται αρκετά και τακτικά κατά τις πρώτες καλλιεργητικές περιόδους για να εδραιωθεί το ριζικό σύστημα, λέει ο Jim Putnam, ιδρυτής του HortTube και ειδικός στα φυτά για το Encore Azalea.

Γαρδένια

Όπως οι αζαλέες, όλες οι γαρδένιες αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη. «Αλλά δεν θα χρειαστείτε καθόλου τύχη όταν καλλιεργείτε αυτή τη γαρδένια», λέει ο Karam. “Αυτή η  επιλογή ξεπερνά τις επιδόσεις των άλλων και τα μεγάλα λευκά άνθη και το γυαλιστερό αειθαλές φύλλωμά της ενισχύουν κάθε τοπίο ή δοχείο.” Έξτρα συμβουλή. «Φυτέψτε το κοντά σε μια είσοδο ή σε εξωτερικό χώρο για να απολαύσετε καλύτερα το γλυκό άρωμα», λέει.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα είδος παχύφυτου που φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να προσελκύει θετική ενέργεια. Τα λαμπερά πράσινα φύλλα αυτού του φυτού μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας που ενθαρρύνει τον πλούτο και την επιτυχία. Τα φυτά αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι σας, προστατεύοντάς τον από αρνητικές επιρροές.

Μπαμπού

Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι. Αυτό το ευέλικτο φυτό μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές, όπως το τυχερό μπαμπού, το μπαμπού φενγκ σούι ή το δέντρο του τυχερού χρήματος. Το μπαμπού πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και προσελκύει θετική ενέργεια σε ένα χώρο. Πιστεύεται επίσης ότι φέρνει πλούτο και αφθονία σε ένα σπίτι.

Φτέρη

Η φτέρη πιστεύεται ότι φέρνει ηρεμία και καλή τύχη. Τα καταπράσινα φύλλα της, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας και στον καθαρισμό του αέρα. Θεωρείται επίσης ότι προσελκύει περιουσία και χρήματα σε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση.

Σπαθίφυλλο – Κρίνος της Ειρήνης

Το κρίνο της ειρήνης είναι ένα όμορφο λευκό λουλούδι που πιστεύεται ότι φέρνει γαλήνη και ηρεμία σε ένα χώρο. Αυτό το λουλούδι θεωρείται ότι φέρνει τύχη, πλούτο και ευημερία.

Διαβάστε επίσης

5 τύποι άσκησης που ανανεώνουν τον εγκέφαλο

Μπορεί το μπότοξ να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι; Ο ειδικός απαντά

 

 

 

 

.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.