Βλεφαροπλαστική με laser χωρίς τομές

Η περιοχή των βλεφάρων και του δέρματος γύρω από αυτά επιδέχεται τις συνεχείς επιδράσεις της εξωγενούς (περιβάλλον, ήλιος κ.ά.) καθώς και της ενδογενούς γήρανσης (γονίδια, κληρονομικότητα, χρόνος). Έτσι με την πάροδο του χρόνου έχουμε την εμφάνιση συμπτωμάτων τα οποία επιβαρύνουν αυτήν την περιοχή.

Όπως αναφέρει ο κ. Παρασκευάς Κοντοές, Πλαστικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής & Laser ΥΓΕΙΑ τα συμπτώματα αυτά είναι η χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων, η συγκέντρωση λίπους (σακούλες) και η δημιουργία ρυτίδων τόσο στα βλέφαρα όσο και γύρω από αυτά (πόδι χήνας).

Παράλληλα με την πάροδο του χρόνου, επέρχονται και αλλαγές τόσο στον οστέινο σκελετό της περιοχής γύρω από τα μάτια (απορρόφηση του όγκου των οστών) όσο και στους μυς και το λίπος που τα περιβάλλουν (χαλάρωση των μυών-απορρόφηση του λίπους).

Η παραδοσιακή βλεφαροπλαστική έδινε λύση στη χαλάρωση και τη συγκέντρωση του λίπους αλλά η απομάκρυνση των ρυτίδων δεν αποτελούσε βασική ένδειξη της επέμβασης. Παράλληλα, η κλασική τεχνική προκαλούσε μακρύτερη μετεγχειρητική περίοδο λόγω των εκχυμώσεων, των οιδημάτων και της μικροαιμορραγίας που εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Βλεφαροπλαστική με laser

Η δυναμική είσοδος των χειρουργικών Laser στη πλαστική χειρουργική έρχεται να δώσει τώρα πλέον ιδανικές λύσεις για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Βασικότερο πλεονέκτημα έναντι της κλασικής μεθόδου είναι αφενός μεν η δυνατότητα αποφυγής των εξωτερικών τομών στο κάτω βλέφαρο και ως εκ τούτου ο μηδενισμός των πιθανοτήτων κάποιων επιπλοκών, αφετέρου δε η παράλληλη απομάκρυνση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια κατά την ίδια επέμβαση. Και βέβαια κάτι πολύ σημαντικό είναι η ελάχιστη μετεγχειρητική επιβάρυνση της περιοχής με πολύ ήπιο οίδημα, κάτι που επιτρέπει την επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες εντός 3-4 ημερών με τελείως διαφορετική εικόνα και εμφάνιση.

Η διόρθωση της χαλάρωσης του κάτω βλεφάρου και η αφαίρεση του λίπους είναι μια μικρής διάρκειας επέμβαση που επιτρέπει την επάνοδο στις δραστηριότητες την μεθεπόμενη ημέρα.

Εάν η επέμβαση (βλεφαροπλαστική) πραγματοποιηθεί για τον ίδιο λόγο στο άνω βλέφαρο χρειάζονται 1-2 ημέρες επιπλέον. Τέλος, εάν χρειαστεί και απομάκρυνση των ρυτίδων με Laser η χρήση make-up για την κάλυψη της ήπιας ερυθρότητας που εμφανίζεται μπορεί να γίνει 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση. Τα εξελιγμένα κλασματικά Laser που χρησιμοποιούμε πλέον σήμερα μειώνουν σημαντικά την παρουσία της ερυθρότητας.

«Μεγάλη εξέλιξη στη συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί η προσθήκη μιας νέας μεθόδου που πρωτοποριακά και αποκλειστικά έχει περιγραφεί από την ομάδα μας, έχει δε ανακοινωθεί στη διεθνή βιβλιογραφία», λέει ο κ. Π. Κοντοές.

Μέθοδος τεχνικής ανάρτησης

Η μέθοδος που ονομάζεται Τεχνική Ανάρτησης δι’ άπλου ράμματος η “Single suture Traction Technique (SSTT)” προσφέρει τόσο βελτίωση στην υφή του δέρματος του κάτω βλεφάρου χωρίς τη χρήση του laser, όσο και στήριξη για δημιουργία νεανικού και συμμετρικού βλέμματος. Έτσι αποφεύγονται τελείως η ερυθρότητα και η καθυστέρηση επανένταξης στις καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες προκαλούντο από την εφαρμογή του laser. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το Laser δεν χρησιμοποιείται για την επέμβαση σε διάφορα χειρουργικά βήματα για την αποφυγή των τομών στο κάτω βλέφαρο και την μείωση του χρόνου επανένταξης στις καθημερινές δραστηριότητες

«Η άποψή μας είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων επιβάλλεται η συνδυασμένη τεχνική, δηλαδή σε μια επέμβαση, αφαίρεση λίπους, χαλάρωση και ρυτίδες συγχρόνως. Αυτό υποδεικνύει και η εμπειρία μας από το μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία έως σήμερα», τονίζει ο κ. Π. Κοντοές.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Μπορεί να γίνει με την ίδια επιτυχία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Συνδυάζεται άριστα με επέμβαση face-lift ή full face resurfacing με Laser καθώς και με Βουτυλική τοξίνη για την απομάκρυνση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας που οφείλονται στη σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου.

Φυσική και νεανική εμφάνιση

Επιπλέον συνδυαστικά με τη βλεφαροπλαστική με Laser, για την αναδόμηση της απώλειας του όγκου των οστών των μυών και του λίπους γύρω από τα μάτια και των συμπτωμάτων που προκαλούν αυτά, εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία η λιπομεταφορά, η οποία βελτιώνει ακόμη περισσότερο την τελική εικόνα και συμβάλλει σε αποτελέσματα που χαρακτηρίζονται από απόλυτη φυσικότητα και νεανική εμφάνιση της περιοφθαλμικής περιοχής.

Με τον συνδυασμό αυτών των εξελιγμένων τεχνικών επιτυγχάνουμε, απόλυτα φυσικά αποτελέσματα, σφριγηλότατα της περιοχής των βλεφάρων και του περιβάλλοντος δέρματος αλλά και επαναφορά του χαμένου όγκου από τη γήρανση των ιστών, που χαρακτηρίζεται από τα “γεμάτα” και όχι “άδεια” μάτια που οι παλαιότερες τεχνικές προκαλούσαν χρόνια μετά από την επέμβαση. Η διάρκεια δε των αποτελεσμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη και σταθερότερη με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: Υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.