6 πρακτικές συμβουλές για να μειώσετε τη σκόνη στο σπίτι

Φαγούρα, φταρνίσματα, μπουκωμένες μύτες σας ακούγονται γνωστά; Θα μπορούσαμε να τα μειώσουμε αν καθαρίσουμε το σπίτι μας αλλιώς; Σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση αν ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες:

Ο καλός και τακτικός αερισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός. Αποφύγετε να αερίζετε το σπίτι σας νωρίς το πρωί. Εκείνες τις ώρες αιωρούνται μεγάλες ποσότητες γύρης.

Αν είχατε δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο καλό θα ήταν να λούσετε τα μαλλιά σας πριν από τον ύπνο γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος να έχει κολλήσει γύρη.

Καθαρίστε το σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα και απαραιτήτως περάστε το με ένα σφουγγάρισμα.

Ελέγξτε το φίλτρο της σκούπας σας όπως και τη σακούλα της.

Αλλάξτε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν είστε και αλλεργικοί στα ακάρεα καλό θα ήταν να πλένετε όλα τα κλινοσκεπάσματα στους 60ο Κελσίου.

Καθαρίστε τις επιφάνειες του σπιτιού σας με βρεγμένο πανί για την καλύτερη δέσμευση της γύρης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κάποιο πολυκαθαριστικό spray επιφανειών ή ένα διάλυμα νερού και υγρού πολυκαθαριστικού επιφανειών.

Μικρά μυστικά

Ένας επιπλέον τρόπος για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι σας για περισσότερο είναι να «σφραγίσετε» το κάτω μέρος κάθε πόρτας του σπιτιού σας (μπαλκονόπορτες και εξώπορτα) με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι. Σίγουρα λίγη σκόνη θα μπαίνει κάθε φορά που θα ανοίγετε για να αερίζεται το σπίτι σας αλλά δεν θα είναι τόσο πολύ αν βάλετε ειδικά πανάκια στο κάτω μέρος της κάθε πόρτας για να καλύπτετε όλη την επιφάνεια από την οποία θα μπορούσε να μπει η σκόνη στο σπίτι.

Κάτι ακόμα. Επιλέξτε το σωστό ξεσκονόπανο Μπορεί μέχρι τώρα να ξέρατε πως ένα βαμβακερό πανί ή μια παλιά μπλούζα είναι το τέλειο ξεσκονόπανο για το σπίτι σας, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να σας ακυρώσουμε αυτή την ιδέα, καθώς τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και στον τομέα του ξεσκονίσματος. Πλέον, το καλύτερο ύφασμα για να ξεσκονίσετε είναι το πανάκι με μικροίνες, που παγιδεύει τη σκόνη και δυσκολεύει στη συσσώρευσή της.

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας προσεχώς στην Ελλάδα

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «Πνοές» εγκαινιάστηκε σήμερα στο Μαρούσι

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.