Αποσμητικό: Tips για μεγαλύτερη διάρκεια

Το αποσμητικό αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «σύμμαχους» της υγιεινής και της καθαριότητας, αφού μας βοηθά να διατηρήσουμε την φρεσκάδα από το μπάνιο ή το ντους καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Η επιλογή του καλύτερου αποσμητικού μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό του livestrong.com και λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Αποσμητικό ή αντιιδρωτικό

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει μερικές διαφορετικές ποικιλίες στα ράφια, όπως το αποσμητικό και το αντιιδρωτικό.

Το αποσμητικό αντιμετωπίζει τα βακτήρια που εμφανίζονται στο δέρμα σας όταν εκπέμπετε πρωτεΐνες και λίπη μέσω του ιδρώτα σας, μειώνοντας την οσμή του σώματος. Το αντιιδρωτικό, από την άλλη, στοχεύει να αποτρέψει εντελώς την εφίδρωση και την επακόλουθη υγρασία στην μασχάλη σας.

Εάν δεν ιδρώνετε πολύ, ένα βασικό αποσμητικό μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, μιας και τα αντιιδρωτικά ενδέχεται να φράξουν τους πόρους.

Με οινόπνευμα ή χωρίς;

Το οινόπνευμα πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στα συστατικά των αποσμητικών λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του.

Επειδή όμως κατηγορήθηκε πως είναι βλαβερό για την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, διότι προκαλούσε ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις, σιγά σιγά οι εταιρείες καλλυντικών άρχισαν να μην το χρησιμοποιούν. Έτσι φτάσαμε στα αποσμητικά 100% alcohol free.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τη χρήση αλκοολούχων αποσμητικών και δε νοούνται να χρησιμοποιήσουν αποσμητικό χωρίς αλκοόλη καθώς νιώθουν σιγουριά.

Η δική σας επιλογή θα εξαρτηθεί καθαρά από τον τύπο και τις ευαισθησίες του δέρματός σας.

Αν παρατηρείτε σπυράκια στις μασχάλες σας ή ερεθισμό, φαγούρα ή κάποια άλλη ενόχληση προτιμήστε κάποιο αποσμητικό χωρίς οινόπνευμα και χωρίς άρωμα, αναφέρει η δερματολόγος Kimberly Shao MD . Επιπλέον, σημειώνει, δοκιμάστε spray αντί για roll-on, ώστε να μην ερεθίζεται το δέρμα με την τριβή.

Spray, roll-on, stick ή σε μορφή κρέμας;

Το τι αποσμητικό θα επιλέξετε είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Αρχικό και πιο σημαντικό κριτήριο είναι τι σας βολεύει. Σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά αποσμητικά σε πολλά αρώματα και συσκευασίες.

Ακόμα και το ίδιο προϊόν πολλές φορές θα το βρείτε και σε μορφή spray, αλλά και σε roll-on, ενώ θα βρείτε και πολλά αποσμητικά σε stick.

Τα πρώτα αποσμητικά που κυκλοφόρησαν στην αγορά ήταν τα roll-on. Ακολούθησαν τα αποσμητικά σε spray και τελευταία ήρθαν τα stick. Τα αποσμητικά σε spray κέρδισαν αμέσως έδαφος διότι ήταν πιο πρακτικά, στέγνωναν αμέσως και δεν άφηναν σημάδια στα ρούχα. Βέβαια οι εταιρείες καλλυντικών έχουν καταφέρει να εξελίξουν τόσο και τα roll-on με αποτέλεσμα να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τα spray.

Η νέα τάση σήμερα είναι τα αποσμητικά σε stick που στεγνώνουν γρήγορα και δεν βλάπτουν το περιβάλλον, όπως τα αεριωθούμενα spray. Σε όλη την Ευρώπη σήμερα έχει εμφανιστεί μια νέα μόδα στα αποσμητικά και είναι αυτά σε μορφή κρέμας. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι τα χρησιμοποιείτε κάτω από τις μασχάλες σαν να απλώνεται μια κρέμα στο σώμα σας. Στην Ελλάδα η μόδα αυτή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αλλά αναμένεται τα επόμενα χρόνια να κερδίσει αρκετό έδαφος στη χώρα μας.

Σε φυσιολογικές περιπτώσεις ένα αποσμητικό deodorant και μάλιστα βιολογικό, είναι η καλύτερη λύση.

Η σωστή επιλογή

Η τελική επιλογή είναι καθαρά θέμα γούστου και οργανισμού φυσικά, αναφέρει η dr Shao. Εξαρτάται από το σώμα του καθενός και την ποσότητα του ιδρώτα που εκκρίνει σε καθημερινή βάση αλλά και από το τι συστατικά προτιμάει να βάζει στο δέρμα του, για να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Διαβάστε επίσης 

Μεσοθεραπεία – Ανανέωση χωρίς υπερβολές και άμεση ενυδάτωση

Τα απολυμαντικά και τα αντισηπτικά για την COVID-19, ο νέος κίνδυνος για την υγεία

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.